Ο εγκιβωτισμός των ποταμών, του Γιάννη Μακριδάκη

ΧΙΟΣ : Καλοπλύτης, Κανδήλας, Παρθένης τρεις εγκιβωτισμένοι σε μεγάλο μήκος τους χείμαρροι διατρέχουν κάτω από τους δρόμους την πόλη μας.

Έχουμε βεβαίως αρκετές φορές πλημμυρίσει αλλά ποτέ δεν πτοηθήκαμε. Ούτε η απόφαση του ΣτΕ μας πτόησε, η οποία έκρινε παράνομο τον εγκιβωτισμό του χειμάρρου Κανδήλα μετά από προσφυγή του Συλλόγου Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου πριν 20+ έτη, και ζήτησε από τον Δήμο να επαναφέρει τον χείμαρρο στην πρότερη κατάσταση. Δεν εκτελέστηκε ποτέ η απόφαση του ΣτΕ.

Απεναντίας, εγκιβωτίσαμε κατόπιν και τον Παρθένη για την κατασκευή του Περιφερειακού της πόλης και τώρα, που στα ανάντι του χειμάρρου θα γεμίσει με 3.000.000 κυβικά νερό το φράγμα Κόρης γεφύρι, είναι νομίζω πολύ πιθανόν, με κλειστό τον χείμαρρο Παρθένη που εκτονώνει το φράγμα, αν συμβεί κάποιο δυναμικό φυσικό φαινόμενο, και μια αστοχία του φράγματος, να πάει όλος ο προσφυγικός συνοικισμός του Βαρβασιού απέναντι, να ξαναβρεί τις χαμένες πατρίδες.

Yianis Makridakis, 9/9/2023 ·
Ο Γιάννης Μακριδάκης, συγγραφέας-μαστιχοπαραγωγός, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Latest..

Π. Κουφέλος: . Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ευημερούντα που όλοι θα αγαπάμε και για τον οποίον νιώθουμε υπερήφανοι

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Πανάγος Κουφέλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση νέος Δήμος” και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης, … [Read More...]

Αυτή είναι η 50χρονη μητέρα που διαμελίστηκε στην κρεατομηχανή – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της

ΛΕΣΒΟΣ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της 50χρονης L.P., η οποία διαμελίστηκε από τη μηχανή του κιμά την οποία καθάριζε, μέσα σε κρεοπωλείο που εργαζόταν στο … [Read More...]