Ο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΨΑΡΑ

ΧΙΟΣ : Η ηρωική νήσος των Ψαρών γιορτάζει τα 200 χρόνια ιστορικής μνήμης του ολοκαυτώματος (1824 – 2024) και ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» συμμετέχοντας ενεργά με πατριωτική και κοινωνική ευαισθησία στον εορτασμό, απέστειλε τον εκπρόσωπό περιοχής Ανατολικού Αιγαίου κ Βολάκη Κωνσταντίνον στη νήσο, το χρονικό διάστημα 19-20 Ιουνίου, προκειμένου να προσφέρει μία βιντεοκάμερα στους ολιγάριθμους μαθητές για την καταγραφή των δραστηριοτήτων τους.

Ο εκπρόσωπος έγινε θερμά δεκτός  από τον Αξιότιμο Δήμαρχο κ. Βρατσάνο Κωνσταντίνον στο γραφείο του, και συζήτησε μαζί του για θέματα πολιτισμού. Ο Δήμαρχος προσέφερε στον εκπρόσωπο του Φ.Σ.Παρνασσός,  το επετειακό ημερολόγιο της ηρωϊκής νήσου.
Ο κ. Βολάκης, εκτός της προσφοράς της βιντεοκάμερας, μετέφερε στον κ. Δήμαρχο την απόφαση του κ. Προέδρου του Φ. Σ. Παρνασσός καθηγητού κ Κωνσταντινόπουλου Βασιλείου, ότι για το εορταστικό έτος 2024, θα προσφέρει ο Φ.Σ.Π. στον/στην μαθητή/τρια  που θα περάσει σε Α.Ε.Ι. με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, το συμβολικό βοήθημα των 500 ευρώ.
Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος στο 3/Θ δημοτικό σχολείο, είχε τη χαρά να συναντηθεί και να συζητήσει με τον προϊστάμενο κ. Βασιλόπουλο Αριστείδη.
Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός με μία ιστορία προσφοράς στην κοινωνία και τον πολιτισμό, με αφετηρία το 1865, σέβεται και τιμά έμπρακτα τα ολοκαυτώματα των δύο ηρωικών νησιών,  της Κάσου και των Ψαρών.
Ο εκπρόσωπος ευχαριστεί θερμά τον αξιότιμο Δήμαρχο Ψαρών κ. Βρατσάνον Κωνσταντίνον για την φιλική βοήθεια την οποία προσέφερε προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η δραστηριότητα, και τον κ. Βασιλόπουλον Αριστείδη για την ευγενική, ευχαριστήρια επιστολή την οποία απέστειλε.

Latest..

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να … [Read More...]

Ο ΣΙΝΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΙΟΣ : Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ-Σ.Ι.ΝΟ.ΧΙ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Καθώς οι ανάγκες του νοσοκομείου ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε είναι αυξημένες την ίδια … [Read More...]