Οι 5 συσκευές που καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα στο σπίτι

ΛΗΜΝΟΣ: Τα τελευταία χρόνια η κατακόρυφη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρευματός καθιστά αναγκαία την αναζήτηση λύσεων για την αποφυγή «φουσκωμένων» λογαριασμών. Στην προσπάθεια αυτή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές στο σπίτι και να τις χρησιμοποιούμε με μεγαλύτερη προσοχή.

Οι 5 οικιακές συσκευές  που καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα
Θερμοσίφωνας: (από 3000W έως 5500W) Ο θερμοσίφωνας είναι η συσκευή που καίει περισσότερο ρεύμα στο σπίτι. Το ρεύμα που καταναλώνει εξαρτάται από το μέγεθος του θερμοσίφωνα, την ποιότητα του και την συχνότητα χρήσης του.

Φούρνος: (από 2200W έως 4000W) Ο φούρνος είναι επίσης ανάμεσα στις συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα, ειδικά όταν τον χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε κάποιο φαγητό που χρειάζεται πολλές ώρες ψήσιμο.

Αερόθερμο: (2000W έως 3000W) Η συγκεκριμένη συσκευή θέρμανσης που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα, καταναλώνει επίσης πολύ ρεύμα, ανάλογα με την ισχύ και τον χρόνο χρήσης της.
Πιστολάκι μαλλιών: (1800W έως 2500W) Μια ακόμη συσκευή που χρησιμοποιείται συχνά στο σπίτι και καίει πολύ ρεύμα, είναι το σεσουάρ που χρησιμοποιούμε για να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας.
Μάτι κουζίνας: (Από 1500W έως 2000W) Τα μάτια της κουζίνας καταναλώνουν πολύ ρεύμα, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για αρκετή ώρα όταν μαγειρεύουμε ένα φαγητό.
Για να μειώσετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι σας, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Να χρησιμοποιείτε τις πιο ενεργοβόρες συσκευές μόνο όταν είναι απαραίτητο
  • Απενεργοποιήστε τις συσκευές σας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε
  • Μην αφήνετε τις οικιακές συσκευές σας σε αναμονή
  • Επενδύστε σε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης των συσκευών σας

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και γνωρίζοντας ποιες είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι σας και να εξοικονομήστε περισσότερα χρήματα.
ενικονομια
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]