Οι αγρότες της Σάμου έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την επιβίωσή τους

ΙΚΑΡΙΑ: Δελτίο Τύπου
Οι αγρότες της Σάμου έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την επιβίωσή τους
«Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα», «Τώρα μια γροθιά, όλα τα νησιά, δε θα ξεκληρίσετε την αγροτιά», «Πετρέλαιο, εφόδια, λιπάσματα ακριβά, δεν αντέχει άλλο η αγροτιά». Με παλμό και συνθήματα που αποτυπώνουν τα αυτονόητα αιτήματα για την επιβίωση των αγροτών, ανταποκρίθηκαν οι αγρότες στο κάλεσμα του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου για την κινητοποίηση το απόγευμα της Τρίτης στις 20/2.
Με τα αγροτικά αυτοκίνητα και με τα τρακτέρ του κάμπου ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, κόρνες και σημαίες, από τη Χώρα και το Καρλόβασι και κίνησαν για το Βαθύ όπου τους υποδέχτηκαν οι Σαμιώτες εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων στην πλατεία με μουσική και συνθήματα, όπου και τους χαιρέτισαν μέσω του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Λάφης, ο οποίος μετέφερε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Σάμο με το αυξημένο κόστος παραγωγής σε αγροεφόδια, λιπάσματα, πετρέλαιο, τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις, την ακαρπία στις ελιές, τις ελλείψεις σε υποδομές, όπως το σφαγείο, τη στέγη της λαϊκής αγοράς, αρδευτικά έργα, αγροτικοί δρόμοι, καταστροφές από αγριογούρουνα κλπ, αλλά και τη συνολικότερη κατεύθυνση που υπάρχει από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ να ξεκληριστούν οι αγρότες, να μην μπορούν να μείνουν και να καλλιεργήσουν στα χωράφια τους. Μετέφερε επίσης το κλίμα του συγκλονιστικού συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα της χώρας στο Σύνταγμα που πλημμύρισε με τα αγροτικά και τα τρακτέρ της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με σκοπό να πιέσουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Μετά την τοποθέτηση και άλλων αγροτών για τα προβλήματα του κλάδου, έγινε αυτοκινητοπορεία στην παραλιακή που κατέληξε σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου στο Μαλαγάρι. Εκεί αναδείχθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί ο Σύλλογος με νέες εγγραφές, ώστε ακόμα πιο δυνατοί να αυξηθούν οι πιέσεις για το δίκαιο αυτό αγώνα.

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος καλεί να ξαναζεστάνουμε τις μηχανές μας και να δώσουμε μαχητικό «παρών» στην Απεργία της 28ης Φλεβάρη το πρωί – ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, να ενώσουμε τη φωνή μας για τα συνολικά προβλήματα που έχουμε εργαζόμενοι και αγρότες! Οι αγρότες ενωμένοι μπορούν να νικήσουν! Δε θα σταματήσουμε εδώ! Ο αγώνας συνεχίζεται.
Για επικοινωνία στα τηλέφωνα 6987851316 – 6979912819 – 6972070439 – 6987657771 και στο e-mail του συλλόγου [email protected].
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας
Γιώργος Λάφης                                           Άλκης Πόθος

Σχετικά Άρθρα

Latest..

Π. Παρασκευαΐδης: Άδικη για το Βόρειο Αιγαίο, κατανομή, της 2ης αύξησης του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης Αγροτών

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, με Ερώτηση που Κατέθεσε στην Βουλή, σήμερα, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , διαμαρτύρεται έντονα … [Read More...]

Διαμαρτυρία από την Αν. Αντωνέλλη για τα Σχέδια Βελτίωσης : &.Το Βόρειο Αιγαίο δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης&.

ΛΕΣΒΟΣ:  Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου /Αντιπεριφέρειας Πρωτογενούς Τομέα με θέμα : “Α) Διαμαρτυρία- Αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα … [Read More...]