Ολοκλήρωση του Προγράμματος ERASMUS+KA122 από το 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

    Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ERASMUS+KA122 του 3ου Γυμνασίου Καλύμνου, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023 και χρηματοδοτήθηκε από το ΙΚΥ. Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Χαντσαρίδης Δημήτριος, Γεροστάθη Μαρία, Νοδαράκης Νικόλαος, Χατζηδάκη Σοφία και Αθανασίου Μικές, περιλάμβανε τις παρακάτω ροές – επιμορφωτικές δράσεις :
α)  ΄΄We are all special : Inclusion and Support for students with special needs in and out of the classroom ΄΄ (30 ώρες)    που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη .Οι συμμετέχοντες έλαβαν μια γενική εισαγωγή στις μαθησιακές δυσκολίες, τις συναισθηματικές, συμπεριφορικές, νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές. Παράλληλα, γνώρισαν πρακτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην πρόληψη της απομόνωσης και της διασπαστικής συμπεριφοράς ενισχύοντας την αλληλεπίδραση των μαθητών και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Τέλος, έμαθαν αποτελεσματικές τεχνικές χαλάρωσης και δραστηριότητες που βασίζονται στην κίνηση οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές με ειδικές ανάγκες και την υπόλοιπη τάξη.
β) ΄΄ICT Tools for a creative and collaborative classroom΄΄ (30 ώρες) που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα. Οι συμμετέχοντες γνώρισαν διαδικτυακά περιβάλλοντα και εφαρμογές που ενισχύουν τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών ενώ παράλληλα προβληματίστηκαν και συζήτησαν σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε εφαρμογής στη διδακτική πράξη.
    Γενικά, οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί απέκτησαν γνώσεις για καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών και έθεσαν τις βάσεις για μελλοντική επικοινωνία και συμμετοχή σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.
    Στα πλαίσια της διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις :
α) Ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
β) Ενημέρωση όμορων σχολείων του νησιού μας.
γ) Διαδικτυακή ενημέρωση σχολείων εκτός Καλύμνου.

Latest..

Π. Κουφέλος: . Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ευημερούντα που όλοι θα αγαπάμε και για τον οποίον νιώθουμε υπερήφανοι

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Πανάγος Κουφέλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση νέος Δήμος” και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης, … [Read More...]

Αυτή είναι η 50χρονη μητέρα που διαμελίστηκε στην κρεατομηχανή – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της

ΛΕΣΒΟΣ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της 50χρονης L.P., η οποία διαμελίστηκε από τη μηχανή του κιμά την οποία καθάριζε, μέσα σε κρεοπωλείο που εργαζόταν στο … [Read More...]