Ομιλία της καθηγήτριας ΕΚΠΑ Α. Κουμιώτου με θέμα “Φαίδρα, η διαδρομή του μύθου” στις 11/8 στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: “Φαίδρα, η διαδρομή του μύθου μέσα στους αιώνες” είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα δώσει την Παρασκευή 11 Αυγούστου στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι η Αδαμαντίνη Κουμιώτου, καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ομίλια εξετάζει τον ρόλο της Φαίδρας, μυθικής κόρης του Μίνωα, ως μία πηγή έμπνευσης για δεκάδες συγγραφείς ποιητές και τραγωδούς.
Η ομιλία θα αρχίσει στις 20:00, έχει ελεύθερη είσοδο και εντάσσεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια”, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον δήμο Ανατολικής Σάμου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σάμου και την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου Σάμου “Ο Λυκούργος”.

 

Latest..

Μάστιγα οι ψευδείς κατηγορίες για πρώην ζευγάρια. Υπόθεση με πάνω από 100 μηνύσεις στο Βόλο και πάνω από 50 μηνύσεις στην Λήμνο.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]