Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση: Περισσότεροι από 50 συνδημότες μας στο ερώτημα «Ποιόν Δήμο θέλουν να έχουν»

ΚΩΣ: Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη εργασία μας στην οποία απάντησαν περισσότεροι από 50 συνδημότες μας στο ερώτημα «Ποιόν Δήμο θέλουν να έχουν»

Οι απαντήσεις τους συνοψίζονται παρακάτω
Τι Δήμο Θέλουν οι δημότες
Οι προτάσεις των φίλων που μας απάντησαν στο ερώτημα «Τι Δήμο θα ήθελαν να έχουμε» στην ουσία συνοψίζονται στις τέσσερις μαγικές λέξεις.
ΑΥΤΑΡΚΗΣ στην επίλυση των τοπικών υποθέσεων
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ στην λειτουργία του.
ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΣ στα κενά των υπηρεσιών τρίτων αρχών.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των αποτελεσμάτων
α) Η Ομάδα των προτάσεων για την σωστή διαβίωση των πολιτών με άριστες αστικές υποδομές και αμεσότητα στην συντήρηση τους, (Δρόμοι, πεζοδρόμια, καθαριότητα, φωτισμός, Κ.Χ., κυκλοφορία, σήμανση κ.λ.π.) , μαζί με την ομάδα των θεμάτων της δημόσιας υγείας, με συμμετοχή του Δήμου κυριαρχούν στις προτάσεις των ερωτηθέντων.
β) Η αξιολόγηση της απόδοσης του Δήμου, όπως και η αξιολόγηση των δημοτών στην τήρηση των αποφάσεων του Δήμου, ήταν προτάσεις που ξεπερνούσαν τα συνηθισμένα.
γ) Ο έλεγχος της σπατάλης του νερού. Η πρόληψη από πλημμύρες και πυρκαγιές, η αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγης των δημοσίων υπαλλήλων, η κάλυψη των αναγκών σε αθλητικές υποδομές, η άμεση και πλήρης υποστήριξη εξυπηρέτησης των τουριστών (ΣΕΓΚΕΝ, ταξι, μαζικές δημόσιες συγκοινωνίες), ήταν συχνές προτάσεις.
δ) Η αμφίδρομη μεταξύ Δήμου και πολιτών συνεχής και αξιόπιστη ενημέρωση, το συμμάζεμα και η ποιότητα των αστικών υποδομών των χωριών, η απελευθέρωση της πόλης από τα οχήματα και η άμεση αξιοποίηση της Μαρίνας, του Οινοποιείου, των Ιαματικών λουτρών και της Αλεξάντερ Φάσιον είναι οι μεγάλοι στόχοι που επισημάνθηκαν όταν ρωτήθηκαν.
ε) Αποσπασματικά αναφέρθηκαν η σχολική στέγη και τα φροντιστήρια, η δακοκτονία, η αντικειμενική χάραξη των μαθητικών γειτονιών ανά σχολείο, τα φρεάτια ομβρίων με στεγανό για το καλοκαίρι κάλυμμα και κάποια άλλα συνηθισμένα που απασχολούν συγκυριακά τους ερωτηθέντες.
Η προσωπική άποψη της ομάδας των φίλων που ανέλαβε την ευθύνη συγκέντρωσης των προτάσεων είναι συγκεκριμένη. Ο Δημότης απαιτεί έναν τέλειο Δήμο που να καλύπτει τα πάντα, να μην κάνει διακρίσεις, να μην έχει προτιμήσεις σε περιοχές και να διεκδικεί το σύνολο των δημοσίων υποθέσεων που τον αφορούν. Για παράδειγμα δίνουν μία ως δύο ημέρες περιθώριο για να αλλάξει μια λάμπα του δρόμου, μια σπασμένη πλάκα πεζοδρομίου, να κλείσει ο Δήμος μια λακκούβα.
Η παραπάνω εργασία ήταν απαραίτητη ως πρώτο στοιχείο μιας σειράς μελετών στις οποίες θα συμμετάσχουν όσο γίνεται περισσότεροι συνδημότες μας που θα καταλήξουν αντικειμενικά σε εφικτές προτάσεις υλοποίησης.
Σας ενημερώνουμε ξεκίνησε η σύνταξη των μελετών που θα μας δώσουν την δυνατότητα τεκμηριωμένα να προτείνουμε θέσεις για την δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου ικανού να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νησιού και στις απαιτήσεις των συνδημοτών μας.
Η θεματολογία είναι η ακόλουθη. * Ποιόν Δήμο θέλει ο Όμιλος. * Το σημερινό θεσμικό πλαίσιο του Δήμου. * Οι αρμοδιότητες του Δήμου. * Ο σημερινός οργανισμός του Δήμου. * Τα οικονομικά του Δήμου. * Θετική και αρνητική αξιολόγηση.
Ευελπιστούμε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας σε μια ανοικτή για τους συμπατριώτες μας συγκέντρωση.
Πιστοί στην συνεργασία μας θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ότι ο όμιλος μας θα παραμείνει αυστηρά εκτός των παραταξιακών αντιπαραθέσεων με στόχο να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη δεξαμενή θέσεων και προτάσεων για το μέλλον του νησιού μας.
Σας ευχαριστούμε Φιλικά εκ μέρους του Δ.Σ.
ο προσωρινός πρόεδρος
Κώστας Καϊσερλης

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]