Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “Χρέος μας να τιμούμε τους Πόντιους προγόνους μας” με αφορμή την Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Με αφορμή την Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κουτσουπιά Μαρία (Ωραιοζήλη), ανέβασε στο λογαριασμό της στο instagram ένα βίντεο στο οποίο συνομιλεί με τον Καθηγητή Ιστορίας Κωνσταντίνο Φωτιάδη, ο οποίος έχει κάνει τον Ποντιακό Ελληνισμό επιστήμη μέσα από τις δεκάδες μελέτες του, σχετικά με δύο καίριες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των γεγονότων και της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
“Ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί παγκόσμια η Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ένα κέντρο ερευνών και μουσείο για τον ποντιακό ελληνισμό”, αναφέρει στο βίντεο η υποψήφια ευρωβουλευτής, πριν δώσει το λόγο στον καθηγητή για να εξηγήσει γιατί είναι τόσο σημαντική η δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου ερευνών.
Όπως γράφει στην ανάρτηση της:
Στις 19 Μαΐου τιμούμε τη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων, μια από τις πιο τραγικές σελίδες της ιστορίας μας.
Με τον Καθηγητή Ιστορίας Κωνσταντίνο Φωτιάδη, ο οποίος έχει κάνει τον Ποντιακό Ελληνισμό επιστήμη μέσα από τις δεκάδες μελέτες του, συζητήσαμε δύο καίριες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των γεγονότων και της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Είναι χρέος μας να θυμόμαστε και να τιμούμε του Πόντιους προγόνους μας και να διδάσκουμε την ελληνική ποντιακή ιστορία μας.
Ας ενώσουμε τις φωνές μας για να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους και να αγωνιστούμε για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Latest..