Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας: Βίντεο και ρεπορτάζ

ΙΚΑΡΙΑ:

Table of Contents

Ορκίστηκε σήμερα Σάββατο 23 Δεκεμβρίου το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας. Συντονιστής της διαδικασίας ήταν ο Νίκος Λαρδάς, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η διαδικασία ξεκίνησε με θρησκευτικό όρκο για όσους επιθυμούσαν και ακολούθησαν όσοι επιθυμούσαν να ορκιστούν πολιτικά. Ο κ. Λαρδάς τόνισε ότι δεν προβλέπεται συγκεκριμένη τυπική διαδικασία σύμφωνα με τη νομοθεσία και ότι όσο αφορά τους εκλεγμένους με τη ΛΑΣ, ο θρησκευτικός όρκος είναι σε αντίφαση με μιά καθαρά πολιτική πράξη, όπως είναι η ορκωμοσία των αιρετών εκπροσώπων του λαού.
Ο πολιτικός όρκος: Δηλώνουμε στη τιμή και στη συνείδησή μας, να είμαστε πιστοί στη πατρίδα, στο Σύνταγμα και στους νόμους, να εκπληρώνουμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του ικαριακού λαού.

Δείτε το βίντεο της ορκωμοσίας:

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον νέο Δήμαρχο Ικαρίας, εκλεγμένο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Φανούρη Καρούτσο.

“Χωρίς να θέλω ούτε στο ελάχιστο να υποτιμήσω τη διαδικασία ορκωμοσίας, δεν άκουσα ποτέ στην μέχρι τώρα εμπειρία μ μου, κανέναν δημότη να πει στο τέλος θητείας μας ότι κάποιος δεν κράτησε τον όρκο του” επεσήμανε ο κ. Καρούτσος. “Είναι μια δημόσια δέσμευση ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια στα πλαίσια του νόμου να συναγωνιστούμε μαζί με τους πολίτες για το καλό του τόπου” συμπλήρωσε. Τέλος, επεσήμανε το δυσμενές πολιτικό πλαίσιο που καλούνται οι αιρετοί να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και ευχήθηκε καλή υγεία, καλές γιορτές και καλή δύναμη σε όλους.
Δημοτικές Εκλογές 2023: Νέος Δήμαρχος Ικαρίας ο Φανούρης Καρούτσος
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επερχόμενος Δήμαρχος Ικαρίας και επικεφαλής της Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής, Νίκος Καλαμπόγιας.

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για δύο λόγους, για να τιμήσουμε τους Ικαριώτες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους και για να μεταφέρουμε τις αγωνίες, τι έγνοιες και τα προβλήματα των Ικαριωτών” είπε ο κ. Καλαμπόγιας.
“Εύχομαι στον Δήμαρχο αλλά και στη παράταξη της ΛΑΣ να πάρει το νήμα από εδώ που το παραδίδουμε, να συνεχιστούν τα έργα που έχουν διασφαλιστεί για την ευημερία των δημοτών και ο Δήμος να είναι το “σπίτι” κάθε δημότη και οι εργαζόμενοι του Δήμου να βρίσκουν ανταπόκριση στα αιτήματά τους”. Τέλος ευχήθηκε καλή τύχη και καλή δύναμη σε όλους.
Δημοτικές Εκλογές: Η κατανομή εδρών στο Δήμο Ικαρίας
Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός του Στέλιου Σταμούλου, απερχόμενο Περιφερειακό Σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Ικαρίας, ο οποίος ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι υπογραφές των εκλεγμένων στο σχετικό πρακτικό.

Σχετικά Άρθρα

Latest..