Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Συναυλία φορέων με Π. Λύκο , 20/6

ΧΙΟΣ :

«Εμείς αδελφέ μου, τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», θυμίζουν τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου, τα σωματεία που το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουνίου, καλούν στη συναυλία στα πλαίσια της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
“Γιατί οι λαοί, οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου, ανεξάρτητα από φυλή, εθνική καταγωγή, χρώμα, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό ή άλλα προσωπικά γνωρίσματα, έχουν κοινά βάσανα και κοινά συμφέροντα, για να δυναμώσουν το δικό τους ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει στον 21ο αιώνα”, αναφέρουν στην ανακοίνωση.
Διοργανωτές της εκδήλωσης:
ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ
Εργατικό Κέντρο Χίου
ΣΕΣΝΟΧ
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου
Σύλλογος Γυναικών Χίου
Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου
ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΚΟΙΝΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ
ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ
«… ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους…»
Μπέρτολτ Μπρέχτ
Οι πρόσφυγες είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας, Ισραήλ χρόνια τώρα έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσουν την ανοδική πορεία των κερδών των επιχειρηματικών τους ομίλων στην κούρσα των παγκόσμιων ανταγωνισμών.
ΕΕ και αστικά κράτη αντιμετωπίζουν τους μετανάστες και πρόσφυγες άλλοτε σαν «υβριδική απειλή» και «λαθραίους εισβολείς» των συνόρων με πελώριους φράχτες, επαναπροωθήσεις και σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαλογής, και άλλοτε σαν μια «μεγάλη ευκαιρία» ενός κατάλληλου φθηνού εργατικού δυναμικού με διαλυμένα δικαιώματα για τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω δουλεμπορικών συμφωνιών. Αυτός είναι ο πυρήνας του απαράδεκτου νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.
Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις δίνουν «γη και ύδωρ» στους δολοφόνους των λαών, μπλέκουν τη χώρα μας βαθιά στους δυο ενεργούς πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Ξοδεύουν δις κάθε χρόνο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που θα μπορεί να αξιοποιεί το ΝΑΤΟ στους επιθετικούς του σχεδιασμούς. Γεμίζουν με ΝΑΤΟϊκές βάσεις απ’ άκρη σε άκρη την Ελλάδα.

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ

ΧΙΟΣ : Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με κυρίαρχο στόχο την ασφάλεια περιπατητών, προσκυνητών και πλήθους κόσμου που φέτος θα επισκεφτούν το Ιερό Προσκύνημα … [Read More...]

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗΣ ΑΣΚΕΙ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΛΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΧΙΟΣ : Ο Γιώργος Κλιαμενάκης, γνωστός για την έντονη πολιτική του δράση και την αγωνιστική του στάση, προχώρησε σε μια ακόμα σφοδρή κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής Μαλαφή, … [Read More...]