Με παλμό και συνθήματα, η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ, για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΚΩΣ:

Η 1η του Μάη, δεν είναι αργία, είναι απεργία!
Με παλμό και συνθήματα, η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, που τίμησαν συνδικάτα, φορείς και σωματεία με 24ωρη απεργία σε όλη στη χώρα.
Η σημερινή συγκέντρωση του Εργατικού κέντρου ΒΣΔ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας Κω, παρόλο που επίσημη αργία έχει μεταφερθεί από το υπουργείο Εργασίας για την Τρίτη 7 Μαΐου. Στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην Κω, συμμετείχαν τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κω, Συνταξιούχων, ο Σύλλογος Γυναικών (Μέλος ΟΓΕ), το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κω-Νισύρου.
Oι ομιλητές στον χαιρετισμό τους τόνισαν ότι «όλοι μαζί, ενωμένοι συνεχίζουμε στον δρόμο της διεκδίκησης». Τον συντονισμό της συγκέντρωσης, είχε ο ο Παντελής Μυτιληνιός, γραμματέας του ΕΚΒΣΔ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αχιλλέας Χαλάς, μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού και την κεντρική ομιλία, πραγματοποίησε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ, Ιωάννα Λάμπρου.
Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα για καλύτερη ποιότητα ζωής, αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενίσχυση των συνδικάτων, αντιμετώπιση της ακρίβειας που «ροκανίζει» τους μισθούς, επαναφορά των Δώρων και στο Δημόσιο, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στο Κέντρο της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/29301-apergiaki-sygkentrosi-gia-tin-ergatiki-protomagia-stin-plateia-eleftherias-ko

Latest..