Πάνδροσο: Πανηγυρίζει στις 20/5 ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου

ΣΑΜΟΣ: Το Σάββατο 20 Μαΐου, επ’ ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής και μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Πανδρόσου (Άνω Αρβανιτών).
Ο εμβληματικός αυτός Ναός της Σάμου με τη θαυμάσια θέα ανεγέρθηκε σε περίοπτη θέση πέτρινου λόφου της περιοχής εξ αφορμής της κατά το έτος 1920 θαυματουργής φανέρωσης του Αγίου στη 12χρονη Ευθαλία Βούρου (τη μετέπειτα μοναχή Ευπραξία στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας Χίου) και της εύρεσης της ιερής εικόνας του στον χώρο που κτίστηκε ο ναός.
Ο Όρθρος της εορτής θα ξεκινήσει στις 7:30 π.μ. και κατόπιν θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα διανεμηθεί στους προσκυνητές το πατροπαράδοτο στα πανηγύρια της Σάμου εορταστικό φαγητό “γιορτή”.

Latest..

Λήμνος : Χωρίς τραυματισμούς το τροχαίο στο Μούδρο….με σοβαρές υλικές ζημιές .(φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Χωρίς τραυματισμούς αλλά με σοβαρές υλικές ζημιές το τροχαίο πριν από λίγο στην επαρχιακή οδό Μύρινας Μούδρου λίγο έξω από το Μούδρο. Στο ατύχημα ενεπλάκησαν τρία οχήματα , … [Read More...]

Συμβαίνει τώρα : Τροχαίο στον Μούδρο με τρία αυτοκίνητα …. ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

ΛΗΜΝΟΣ: Ατύχημα πριν από λίγη ώρα στην επαρχιακή οδό  προς Μούδρο στο ύψος του καταστήματος “Μακρή” .Πληροφορίες αναφέρουν για εμπλοκή τριών οχημάτων, αλλά ευτυχώς χωρίς … [Read More...]