ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ: ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Παντελής Μπουρνιάς με δημόσια δήλωσή του τονίζει την ανάγκη για επένδυση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη Βόρεια Χίο, ιδιαίτερα στα χωριά της περιοχής.

Ο κ. Μπουρνιάς υπογράμμισε την αναγκαιότητα υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη των χωριών της Βόρειας Χίου είναι κρίσιμη για την παραμονή των νέων στην περιοχή. “ΛΕΜΕ ΝΑΙ στην ανάπτυξη των χωριών και των τοπικών στοιχείων!”, δήλωσε ο κ. Μπουρνιάς, εκφράζοντας τη δέσμευσή του για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Το ζήτημα της φυγής των νέων από τα χωριά της Β. Χίου είναι ένα από τα πιο επείγοντα θέματα της εποχής μας, με πολλούς νέους να εγκαταλείπουν τις περιοχές τους αναζητώντας ευκαιρίες στα αστικά κέντρα. Ο κ. Μπουρνιάς τονίζει την ανάγκη για δράσεις που θα κρατήσουν τους νέους κοντά, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και προσφέροντας ευκαιρίες για αξιοπρεπή ζωή και εργασία στα χωριά της Βόρειας Χίου.

Η δήλωση του κ. Μπουρνιά είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για την αναγκαιότητα ολοκληρωμένων και συνεκτικών πολιτικών ανάπτυξης που θα επικεντρώνονται στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, την αξιοποίηση των τοπικών πόρων και τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών ευκαιριών. Είναι σαφές πως ο κ. Μπουρνιάς θέλει να δει μια Βόρεια Χίο δυναμική, ανανεωμένη και ικανή να προσφέρει προοπτικές στους νέους της κατοίκους.

Latest..

Γ. Κοτσίδας: «Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι επισφαλής» | «Το νέο νοσοκομείο θα κατασκευαστεί με τον οργανισμό του 2012!!! Θα καταντήσουμε σαν το ΚΥ Αντιμάχειας»

ΚΩΣ: Γ. Κοτσίδας, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, πρόεδρος Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Κω: «Η λειτουργία του … [Read More...]

Τι θα γίνει με την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου; – Συνάντηση για όλα τα θέματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΛΕΣΒΟΣ: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ζητήματα αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα.Στις συναντήσεις … [Read More...]