ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Παρατείνεται λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, έως και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, η περιοδική έκθεση  «απέναντι», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, περίπου 87.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν την περιοδική έκθεση, που με όχημα αποσπάσματα από εμβληματικά έργα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, σκιαγραφεί πτυχές αυτής της καθοριστικής περιόδου για το έθνος. Κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών, ανάμεσά τους ο Ηλίας Βενέζης, ο Στράτης Μυριβήλης, ο Κοσμάς Πολίτης, η Διδώ Σωτηρίου, αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, ζωντανεύουν σκηνές που προκαλούν συγκίνηση.
Για την πραγματοποίηση της έκθεσης, τα προσφυγικά σωματεία της Χίου, τοπικοί φορείς αλλά και ιδιώτες συλλέκτες δάνεισαν στο ΠΙΟΠ αντικείμενα από τις συλλογές τους. Αρχειακό  υλικό και φωτογραφίες, ιερά κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από «απέναντι» αφηγούνται με μοναδικό τρόπο συγκινητικές ανθρώπινες στιγμές στο πλαίσιο της Ιστορίας.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.).
Παράταση έως 31 Μαρτίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00 (έως 28/2) και 10:00-18:00 (από 1/3)
Κλειστό: 25-26 Δεκεμβρίου, 1η Ιανουαρίου
Είσοδος δωρεάν
Δείτε τους συντελεστές της έκθεσης εδώ

Latest..