Παρέδωσε τσαντάκι με 7.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του!

ΛΕΣΒΟΣ:

Παράδειγμα προς μίμηση ο Πατρινός ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων Δημήτρης Γραμματικόπουλος.Ο άνδρας, που χθες το πρωί βρήκε στο δρόμο ένα τσαντάκι με 7.000 ευρώ και άλλα σημαντικά έγγραφα, δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να το κρατήσει και αμέσως αναζήτησε τον κάτοχό του και τελικά κατάφερε να τον βρει.
Τι συνέβη
“Πήγαινα το πρωί της Πέμπτης με το μηχανάκι και τον πατέρα μου σε μια δουλειά, όταν στην οδό Ανθείας στα Ζαρουχλέικα, είδαμε στο δρόμο πεταμένο ένα πορτοφόλι. Το πήραμε και γυρίσαμε στο σπίτι για να ετοιμαστούμε να κατεβούμε στην αστυνομία και να το παραδώσουμε. Εκτός από το μεγάλο χρηματικό ποσό των 7000 ευρώ που περιείχε, είχε κάρτες και την ταυτότητα του κατόχου του. Όταν είδα το όνομα, διαπίστωσα οτι επρόκειτο για άνθρωπο με τον οποίο έχω συνεργαστεί και τον γνωρίζω προσωπικά. Τον πήρα τηλέφωνο και κατάλαβα αμέσως την απελπισία του. Του είπα, έλα από το μαγαζί που έχω να σου κάνω ένα δώρο και εκεί κατάλαβε τι είχε συμβεί!” περιγράφει ο κ. Γραμματικόπουλος.
Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου στέλνει ένα μόνο μήνυμα με την πράξη του αυτή. “Και 20 ή 50 ευρώ να περιείχε το πορτοφόλι θα το παρέδιδα χωρίς δεύτερη σκέψη. Να είμαστε άνθρωποι. Δυστυχώς έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας. Τα χρήματα που βρήκα, προορίζονταν για να πληρωθούν υποχρεώσεις προς προμηθευτές. Φανταστείτε τι χρέος θα είχε δημιουργηθεί στον συνάνθρωπό μου, αν δεν του είχαν επιστραφεί”…

Latest..