Παρουσίαση-ενημέρωση για την ανάπτυξη τουριστικής ταυτότητας του νησιού από τον δήμο Αν. Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Την πρώτη παρουσίαση για την “ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας της Σάμου” έκανε χθες, Τετάρτη, ο δήμος Ανατολικής Σάμου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Στη συνάντηση προσκλήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ανατολικής Σάμου, οι πρόεδροι των κοινοτήτων, τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, εκπρόσωποι του δήμου Δυτικής Σάμου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και εκπρόσωποι όλων των φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό, ήτοι οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων, Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Τουριστικών Πρακτόρων, Επιμελητηρίου Σάμου, ΕΟΣ Σάμου, αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, οι Σύλλογοι Εστίασης Σάμου, Πυθαγορείου, Σύλλογος Επαγγελματιών Κοκκαρίου, Εμπορικός Σύλλογος Μυτιληνιών, Σύλλογος Επαγγελματιών Ηραίου και η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας.
Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των τοπικών αυτών φορέων σχετικά με τη σύμβαση έργου και την περιγραφή των τριών αξόνων υλοποίησής της, και συγκεκριμένα:
– την πρωτογενή αποτύπωση της τουριστικής προσφοράς του νησιού μέσα από εξειδικευμένα ερωτηματολόγια ανά κλάδο δράσης,
– τη δευτερογενή επεξεργασία τουριστικών δεδομένων του νησιού από φορείς, συλλογικότητες και κεντρική ή περιφερειακή διοίκηση,
– την ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας της Σάμου, που θα ενσωματώνει την αυθεντική και μοναδική τουριστική έκφραση του νησιού και την κατάρτιση τριετούς στρατηγικού πλάνου τουριστικής προβολής και προώθησης του νησιού.
Αναλύθηκαν περαιτέρω η τουριστική ωριμότητα του νησιού από άποψη πρόσβασης, υπηρεσιών και υποδομών, η τουριστική συμπεριφορά του νησιού μέχρι τώρα, καθώς και ο βασικός τουριστικός οδικός χάρτης για τη μετατροπή της Σάμου σε έναν προορισμό με μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών.
“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ευελπιστούμε ότι με τη συνεργασία όλων μας η Σάμος μας θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο και όχι μόνο” αναφέρει ο δήμος Ανατολικής Σάμου.
Φωτογραφίες: Δήμος Ανατολικής Σάμου
 

Latest..

Αύξηση της ΚΑΠ, σχολείο Βρίσας και Ειδικός Σχολείο στη συνάντηση Βέρρου με Αν. Υπουργό Εσωτερικών

ΛΕΣΒΟΣ: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος στο πλαίσιο την παρουσίας του αυτές τις μέρες στην … [Read More...]

Διέγραψαν δάνειο ηλικιωμένου χαμηλοσυνταξιούχου που μένει σε ακριτικό νησί – Η παρέμβαση που τον «έσωσε»

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Καμπούσικο Χριστουγεννιάτικο δένδρο

ΧΙΟΣ : [από τις καμπούσικες ιστορίες της πεζούλας – του Γιάννη Παϊδούση] Τούτες τις μέρες πάντα θυμάμαι το χριστουγεννιάτικο δέντρο των παιδικών μου χρόνων. Ένα κλαδί δάφνης που … [Read More...]