Παρουσίαση ντοκιμαντέρ με το τίτλο «Ελλάδα – Μικρασία – Σμύρνη: Η πορεία μιας τραγωδίας»

ΛΗΜΝΟΣ: Τιμώντας τα εκατόχρονα της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών και το Αναγνωστήριο Αγιάσου παρουσιάζουν στις 30 Ιουλίου (ημέρα Κυριακή και ώρα 20:30 μ.μ.) στην Αγιάσο, στα Χάνια της Εκκλησίας της Παναγίας, το ιστορικομουσικό ντοκιμαντέρ με το τίτλο «Ελλάδα – Μικρασία – Σμύρνη: Η πορεία μιας τραγωδίας». Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε έρευνα και κείμενα του Σωτήρη Βουνάτσου, ενώ η επεξεργασία του οπτικοακουστικού υλικού έχει γίνει από τον Χριστόφα Βασ. Χατζηπαναγιώτη.
Μέσα απ’ την ιστορική και μουσική περιπλάνηση θα αναδειχτούν σημαντικές και τεκμηριωμένες παράμετροι της μικρασιατικής καταστροφής. Η όλη κινηματογραφική και οπτική εξιστόρηση θα διανθίζεται με μουσικά κομμάτια και τραγούδια τόσο της Σμύρνης όσο και του ελλαδικού χώρου, αποδίδοντας τη μουσική ατμόσφαιρα της τότε αλλά και της μεταγενέστερης εποχής.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Δεκέμβρη (ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:30 μ.μ.), στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, παρουσία πολλών επισήμων και με μεγάλη προσέλευση του κοινού.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]