Πάσχα 2024: Ακριβές τιμές αλλά και υψηλά ποσοστά πληρότητας

ΛΕΣΒΟΣ:

Με θετικό πρόσημο φαίνεται πως θα κυλήσει για τον τουρισμό  περίοδος του Πάσχα. Παρά τα παράπονα για το υψηλό κόστος ταξιδίων, διαμονής και φαγητού, οι τουριστικές κρατήσεις φέτος κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Όπως μας ενημερώνει η ομάδα του Ferryroute.com, “Τα ταξίδια με αυτοκίνητο προς διάφορους προορισμούς, όπως Χίο, Ρόδο και Νάξο, βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο τιμών, με οικογένειες να πρέπει να πληρώσουν σημαντικά ποσά για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις τους.”
Παράλληλα, οι κρατήσεις για διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς έχουν αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FEDHATTA). Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί φέτος το Πάσχα είναι η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, η Ρόδος και η Κρήτη, με τα ξενοδοχεία να είναι sold out και η πληρότητα να υπερβαίνει το 80%.Παράλληλα, οι τουριστικές προσφορές παραμένουν σε σταθερά επίπεδα ή ακόμα και χαμηλότερες σε ορισμένες περιπτώσεις σε σύγκριση με πέρυσι, με πακέτα που προσφέρονται σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Σύρος, η Τήνος και η Πάρος. Παρά τις υψηλές τιμές, η αυξημένη τουριστική ζήτηση αποτελεί θετικό σημάδι για τον τουρισμό της χώρας, που αναζητά επανόδους μετά από τις περιορισμούς λόγω πανδημίας.

Latest..

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ

ΧΙΟΣ : Η Ιωάννα Σπανομάρκου, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Ανδρέα Λοβέρδου θα βρίσκεστε στη Χίο, στα πλαίσια των περιοδειών της. Η Χίος είναι η ιδιαίτερη πατρίδα … [Read More...]