Πεύκα και βαλανιδιές, δίπλα σε νερά…. η πεζοπορία της Κυριακής στις πλαγιές του Ολύμπου

ΛΕΣΒΟΣ:

Στο νότιο τμήμα του νησιού μας θα περπατήσουμε για άλλη μια φορά, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και δάση από πεύκα και βελανιδιές, δίπλα σε νερά που κατηφορίζουν στις πλαγιές του Ολύμπου, με αφετηρία τη νοτιοδυτική πλευρά του, το Αμπελικό.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 24 Μαρτίου στο My Market, ώστε στις 08:30 να ξεκινήσουμε για το Αμπελικό με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας. Οι πεζοπορίες κι αυτής της Κυριακής θα είναι κυκλικές και θα γίνουν ως εξής:
Η μία ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη, ξεκινώντας από το Αμπελικό, θα ακολουθήσει μια ανηφορική διαδρομή με κατεύθυνση προς Αγιάσο και, αφού φτάσει μέχρι τη «ρίζα» του βράχου της κορυφής του Ολύμπου, θα επιστρέψει από διαφορετικά μονοπάτια στο Αμπελικό. Η διαδρομή θα είναι δύσκολη και θα διανύσει περίπου 13 χιλιόμετρα.
Η άλλη ομάδα με οδηγό τον Βασίλη Ραϊστέλλη θα ξεκινήσει από το ίδιο σημείο, θα κινηθεί ανηφορικά προς την ίδια κατεύθυνση με την προηγούμενη ομάδα αλλά θα διαγράψει μια πιο σύντομη πορεία και θα επιστρέψει από αγροτικό δρόμο στο Αμπελικό. Η διαδρομή στο πρώτο μέρος της είναι μέτριας δυσκολίας με αρκετά απαιτητικά σημεία, αλλά η επιστροφή της είναι εύκολη και η απόσταση που θα διανύσει θα είναι περίπου 11 χιλιόμετρα.
Μια τρίτη ομάδα με οδηγό τον Γρηγόρη Τσουμάρη θα έχει πιο εύκολο έργο και θα περιηγηθεί στην περιοχή του Αμπελικού.
Μετά το τέλος των διαδρομών θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο  σε εστιατόριο της περιοχής για το καθιερωμένο γεύμα μας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας (ειδικά για τις δύο πρώτες ομάδες) απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, να έχετε ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο.  
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδώ ) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι’ αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τον Δημήτρη Καμπάνη στο 6972760460,  ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αντάμωση!

Latest..

Στη δημοσιότητα έδωσε η Εισαγγελία φωτογραφίες και ονόματα της σπείρας που εξαπατούσαν πολίτες σε Ρόδο και άλλες περιοχές της χώρας

ΚΩΣ: Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες μελών … [Read More...]

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής: Το Τροπάριο της Κασσιανής την Κυριακή 14 Απριλίου στο Αναγνωστήριο.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Γέμισε σήμερα στην Καλλονή «Το καλάθι της Αγάπης» του Π.Τ. Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την στήριξη της δράσης «Σιτίζω»

ΛΕΣΒΟΣ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καλλονή η δράση «Το καλάθι της Αγάπης» του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της … [Read More...]