«Πέρα από τους Ορίζοντες» – Πέμπτη και Παρασκευή από τη &.Συνύπαρξη&.

ΛΕΣΒΟΣ:

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Το Hidden School σε συνεργασία με τη Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο παρουσιάζουν μια βραδιά κινηματογραφικών προβολών για τις κουλτούρες του πένθους, οι οποίες αποτελούν έναν ισχυρό τρόπο συνεύρεσης και συνύπαρξης.
Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, 6 μ.μ
Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο
Τοποθεσία: Μεραρχίας Αρχιπελάγους 5, Μυτιλήνη 81100
Προβολές ταινιών

  • Sorry Business / Διεργασία πένθους (8 λεπτά, 2021), της Άντζελας Μελιτόπουλος

Το Sorry Business των Αβοριγίνων Αυστραλών στην Κεντρική Αυστραλία αφορά στον θάνατο και την ανάμνηση τραυματικών γεγονότων. Η ταινία επικεντρώνεται στο Sorry Business (διεργασία πένθους) μετά τον πυροβολισμό ενός νεαρού Αβοριγίνου από αστυνομικό μέσα στο σπίτι της γιαγιάς του. Η δολοφονία προκάλεσε ευρείες διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας στην Αυστραλία. Το βίντεο αποτελεί μέρος της καλλιτεχνικής έρευνας MAtri Linear B – Surfacing Earth.

  • After Sabeen / Μετά την Σαμπίν (74 λεπτά, 2019) της Schokofeh Kamiz

Μια ταινία για τη ζωή της Sabeen Mahmud, ιδρύτριας και διευθύντριας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Peace Niche και ιδιοκτήτριας του καφέ The Second Floor στο Καράτσι. Η Sabeen και η μητέρα της δέχτηκαν πυροβολισμούς από αγνώστους σε ένα φανάρι. Η μητέρα της επέζησε, η Sabeen υπέκυψε στα τραύματά της.

  • Can Anyone Hear My Voice / Μπορεί κανείς να ακούσει τη φωνή μου (14 λεπτά, 2024)

του Alper Şen, στο Κέντρο Παιδικού Δικαίου FISA – Adıyaman
Ένα βίντεο καταγραφής της νύχτας μνήμης του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στο Αντιαμάν στην Τουρκία.

  • Mourning for Karbala / Πένθος για την Καρμπάλα (11 λεπτά, 2024) του Oκtay Ince

Το πένθος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του “Cem”, της πιο σημαντικής τελετουργίας των Αλεβιτών. Πραγματοποιείται για τους γιους του Hz.Ali, Hasan και Husayn, και τους συντρόφους τους που δολοφονήθηκαν στην Καρμπάλα στις 10 Οκτωβρίου του 680 μ.Χ. Το βίντεο αποτελεί ένα μοντάζ τελετουργιών πένθους (found footage) που επιτελούνται στην τουρκική και κουρδική γλώσσα σε διαφορετικές εποχές και διαφορετικά μέρη.
Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, 8 μ.μ.
Παλιά Αγορά Μυτιλήνης
Τοποθεσία: Αγίων Θεοδώρων 211, Μυτιλήνη 811 00
Το Hidden School (Κρυφό Σχολείο) σε συνεργασία με την Παλιά Αγορά Μυτιλήνης διοργανώνει μια βράδια βιβλιοπαρουσίασης με συνοδεία τραγουδιών

  • Η αιώνια παρουσία της Σαπφώς

Η Βασιλική Παπαγεωργίου τραγουδά ποίηση της Σαπφώς ερμηνεύοντας συνθέσεις σύγχρονων Ελλήνων συνθετών

  • Σοφία Μπέμπεζα, 93 (ΠΑΡΑ)ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ, εκδόσεις A) GLIMPSE) OF), Αθήνα 2023

Το βιβλίο βασίζεται στην ιστορία της Ελένης Μπίρμπα-Σαραμάντου (Λαμπεία 1924 – Αθήνα 2017), οικιακής βοηθού, νταντάς και δασκάλας αγγλικών που έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Iστορίες φροντίδας, μετανάστευσης, (α)ορατοποίησης, κοινωνικής αντιπαλότητας, έμφυλης βίας και χειραφέτησης, έρχονται στο προσκήνιο μέσω της ποίησης, της αποσπασματικής αφήγησης και της πειραματικής μυθοπλασίας υπό την σύγχρονη διαθεματική φεμινιστική οπτική της εγγονής της. 

Latest..

Βασίλης Α. Υψηλάντης: Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας – Δικαστικό Μέγαρο Κω, 1.557,80 τ.μ., προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ

ΚΩΣ:  Βασίλης  Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της … [Read More...]