Περιφέρεια: Απόφαση εφαρμογής για παράκαμψη του Χαλκειούς

ΧΙΟΣ :

Εφαρμογή της απόφασης του Εφετείου για τα ακίνητα που έχουν απαλλοτριωθεί έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο:
«ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΖΥΦΙΑ – ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ», ζητά η Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
Οπως τονίζεται στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας έχει γίνει η κατάθεση του σχετικού ποσού της αποζημίωσης και ζητείται η αποβολή όσων είναι εγκατεστημένοι στα απαλλοτριούμενα ακίνητα και αρνούνται να τα παραδώσουν.
Στο έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή προς την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σημειώνονται τα εξής:
“Σας πληροφορούμε ότι
Για τα ακίνητα που έχουν απαλλοτριωθεί με την απόφαση του θέματος, εκδόθηκε η υπ’ αρ. 73/2023 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Βορείου Αιγαίου, με την οποία παρέχεται η άδεια πραγματοποίησης εργασιών και καθορίζεται το εύλογο τμήμα της αποζημίωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7Α του Ν.2882/2001, όπως ισχύει.
Σε εκτέλεση της παραπάνω απόφασης του Μονομελούς Εφετείου, παρακατατέθηκε το οφειλόμενο εύλογο τμήμα της αποζημίωσης με τα γραμμάτια συστάσεως παρακαταθήκης Νο: 3103/15.01.2024 και 3102/15.01.2024, όπως προβλέπεται από τις προαναφερόμενες διατάξεις, η δε σχετική ειδοποίηση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 10Δ΄/2024.
Επειδή ολοκληρώθηκαν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την προσωρινή κατάληψη, παρακαλούμε να προβείτε στις σχετικές ενέργειές σας, προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί.
Σε περίπτωση που ορισμένοι από τους εγκατεστημένους στα απαλλοτριούμενα ακίνητα αρνούνται να παραδώσουν αυτά, θα πρέπει να ζητήσετε απευθείας την αποβολή αυτών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση”.

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ

ΧΙΟΣ : Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με κυρίαρχο στόχο την ασφάλεια περιπατητών, προσκυνητών και πλήθους κόσμου που φέτος θα επισκεφτούν το Ιερό Προσκύνημα … [Read More...]

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗΣ ΑΣΚΕΙ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΛΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΧΙΟΣ : Ο Γιώργος Κλιαμενάκης, γνωστός για την έντονη πολιτική του δράση και την αγωνιστική του στάση, προχώρησε σε μια ακόμα σφοδρή κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής Μαλαφή, … [Read More...]