ΛΗΜΝΟΣ: Την ευκαιρία να επισκεφτούν Φάρους σε 29 σημεία της χώρας θα έχουν όσοι ενδιαφέρονται την Κυριακή 20 Αυγούστου. Αφορμή, η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σε κάποιον από τους 29 φάρους της χώρας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του εν λόγω δικτύου.
Επισκέψιμος θα ειναι και ο φάρος της Πλακας ενώ έχει προγραμματιστεί και συναυλία με τον Παναγιώτη Λαντούρη και Γιορτή Σαρδέλας με άφθονο κρασί!
Την διοργάνωση υποστηριζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγάιου και σύμφωνα με πληροφορίες θα παραστεί και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.
Την Κυριακή 20 Αυγούστου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί, από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00, τους φάρους σε Αγ. Νικόλαο Κέας, Ακρωτήρι Θήρας, Αρκίτσα Φθιώτιδας, Μουδάρι Κυθήρων, Βρυσάκι Λαυρίου, Γερόγομπο Κεφαλονιάς, Γουρούνι Σκοπέλου, Δρέπανο Χανίων, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Καστρί Οθωνών, Σχινάρι Ζακύνθου, Κρανάη Γυθείου, Μεγάλο Έμβολο Θεσσαλονίκης, Μελαγκάβι Λουτρακίου, Πλάκα Λήμνου, Κόρακα Πάρου, Κοκκινόπουλο Ψαρών, Αλεξανδρούπολη, Ταίναρο Λακωνίας, Κόπραινα Άρτας, Κακή Κεφαλή Χαλκίδας, Μονεμβασιά Λακωνίας, Λάκκα Παξών, Βασιλίνα Εύβοιας, Πάππα Ικαρίας, Σπαθί Σερίφου, Δουκάτο Λευκάδας, Κατάκολο Ηλείας και Κόγχη Σαλαμίνας.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα