Περιήγηση στο πανέμορφο νησί της Χάλκης με το φακό του kalymnos-news.gr (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η Χάλκη είναι ένα πανέμορφο μικρό νησί της Δωδεκανήσου με 475 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή 2021. Βρίσκεται 5 μίλια δυτικά από το ακρωτήριο Αρμενιστής της Ρόδου, ΝΑ της Τήλου, στο ΒΑ Καρπάθιο πέλαγος. Η έκταση του νησιού είναι 28 τ.χλμ. με ανάπτυγμα ακτής 34 χιλιομέτρων. 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου 2024, ο φακός του kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες του Μπέττυ Μαΐλλη και Μάμας Χαραμαντάς βρέθηκαν στη Χάλκη για να καλύψουν την εκδήλωση της αναβίωσης ” Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων” που διοργάνωσε ο Δήμος Χάλκης, όπου η συμμετοχή της Καλύμνου ήταν δυναμική.  
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Μάμας Χαραμαντάς έκανε μία περιήγηση στο νησί και κατέγραψε πανέμορφες εικόνες.Ένα νησί πανέμορφο ,παραδοασιακά που χαρακτηρίζεται από αρχοντική ομορφιά, οι δε εικόνες του αποτελούν πίνακες ζωγραφικής. Ένα νησί πραγματικής χαλάρωσης και ηρεμίας,παραδοσιακό, πενατκάθαρο, με απλούς και φιλόξενους κατοίκους.
Πρωτεύουσα και λιμάνι είναι η Χάλκη ή Νημποριό, με παραδοσιακά διώροφα και τριώροφα σπίτια, αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω από το λιμάνι.
Ο ιερός Ναός του πολιούχου του νησιού Άγιος Νικόλαος, που κτίστηκε το 1861 με το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο και το επιβλητικό καμπαναριό και το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Το υπέροχο βοτσαλωτό ψηφιδωτό του μεγάλου αυλόγυρου με εικόνες εμπνευσμένες από τη φύση
Το Κάστρο. Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, όταν το τάγμα των ιπποτών του Αγ. Ιωάννη από τη Ρόδο, παραχώρησε τη Χάλκη ως φέουδο στην οικογένεια Assanti από το ιταλικό νησί Ίσκια
 Το Χωριό, η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, η οποία σήμερα δεν κατοικείται. Ο εγκαταλελειμμένος σήμερα οικισμός, κατοικήθηκε από τον μεσαίωνα έως το 1870 περίπου, όταν τερματίστηκαν σταδιακά οι πειρατικές επιδρομές.
Δείτε το όμορφο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς .

Latest..

Μήνυμα Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή προς τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Το Σάββατο 1/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του αρχαιολόγου Μιχάλη Κουτελλά: “Το ιστορικό Ανέγερσης και λειτουργίας του Επαρχιακού Μεγάρου Καλύμνου”-Έπαινοι σε μαθητές που διακρίθηκαν στο”Young Business Talents”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: <!– Error: wp_booster error:td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not … [Read More...]