Πισώπλατα «χτυπήματα»

ΧΙΟΣ : Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι  ανάμεσά μας το τελευταίο διάστημα πριν τις εκλογές, κάποιος που εμφανιζόταν ως ο δεινός «αγωνιστής» για να κατατροπώσει τους αντιπάλους μας, στο τέλος θα λειτουργούσε ως Δούρειος ίππος χτυπώντας μας πισώπλατα;   Ως Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μαζί με τους χωριανούς μας, προσπαθήσαμε να δώσουμε μια δύσκολη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του χωριού μας.
   Όμως το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας για συμπεριφορές, που δεν ανταποκρίνονταν σε ειλικρινείς προθέσεις η κίνητρα διάθεσης για την ευόδωση του αγώνα μας. 
Σε κάθε βήμα της ζωής μας έχουμε χρέος να λειτουργούμε με περίσκεψη, εξετάζοντας κάθε πτυχή των κοινωνικοπολιτικών θεμάτων και να μένουμε ασυμβίβαστοι όταν διαπιστώνουμε καταστάσεις, που βρίσκονται σε αντίθεση με τη συνείδησή μας.
    Ποιον δεν ενοχλεί η υποκρισία, ή δεν συνταράσσει το ψέμα ή δεν προβληματίζει η αλαζονική συμπεριφορά;     
    Είναι δυνατόν να μη μας ανησυχεί η στοχευμένη παρέμβαση πολιτικών παραγόντων, για αλλοίωση της απόφασης, που ενέκρινε η Λαϊκή μας Συνέλευση στις 2 Νοεμβρίου 2023; Με  τον ένα ή τον άλλο τρόπο επεδίωξαν να βρουν τον «εφιάλτη» που θα συμμορφωνόταν με τις επιταγές όσων μας πολέμησαν.
   Αβίαστα προκύπτει το ερώτημα, γιατί δεν δόθηκε η δυνατότητα στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Χωριού, που οργάνωσε τη Λαϊκή Συνέλευση, να παραλάβει τη σχετική απόφαση με τις υπογραφές και να τη δημοσιεύσει;
    Πώς θα δικαιολογηθεί η  απαράδεκτη συμπεριφορά και ο επικίνδυνος κατήφορος που επιλέχθηκε για το ξεκίνημα στον δημόσιο βίο; Η νίκη στις εκλογές δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να επαίρεται και να καταπατά αρχές ευπρέπειας  ή συλλογικής δεοντολογίας.
    Δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε, γιατί έτσι θα αφήσουμε την πληγή να κακοφορμίσει. Η αρχαία ρήση: «Αρχή το ήμισυ του παντός»  μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η έναρξη συμμετοχής ενός προσώπου σε έναν πολιτικό θεσμό  πρέπει να βασίζεται σε αναλλοίωτες αρχές και αξίες, για να μη βρεθούμε στη συνέχεια μπροστά σε αρνητικές εξελίξεις.
    Ο καθένας μας δίνει τον δικό του αγώνα για τη βελτίωση της κοινωνικής μας ζωής. Όσον αφορά τη δική μου πορεία μπορώ να δώσω τη διαβεβαίωση ότι στον κοινωνικό και ιδιαίτερα στον συνδικαλιστικό στίβο συνεργάστηκα άριστα με πλήθος συμμαχητών από τη Χίο και όλη την Ελλάδα επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα. Στην μακρόχρονη πορεία μου δεν συνάντησα ποτέ τέτοια έκπτωση ήθους.

Latest..

Ελάτε το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από τηλεσκόπιο

ΛΕΣΒΟΣ: Δράση κατά την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από το τηλεσκόπιο διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς η Αστρονομική … [Read More...]

Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά σε επίκαιρη ερώτηση «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

ΚΩΣ: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου» Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής … [Read More...]

Το εστιατόριο «Broadway» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας I Για 4η χρονιά κέρδισε βραβείο στο θεσμό «Χρυσοί Σκούφοι 2024»

ΚΩΣ: Επτά εστιατόρια της Δωδεκανήσου διακρίθηκαν στα “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  32 από τα 85 εστιατόρια της χώρας βρίσκονται στο Νότιο … [Read More...]