Πληρώθηκαν οι αγρότες

ΛΕΣΒΟΣ:

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων βρίσκονται τα ποσά της εξόφλησης του τσεκ, με την πίστωση να προχωρά  πριν από λίγο  απόγευμα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πίστωση της αναδιανεμητικής ενίσχυσης και των νεαρών αγροτών.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 455 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 164 εκατ. περίπου αντιστοιχούν στην αναδιανεμητική ενίσχυση. Απ ό,τι δείχνουν οι πρώτες πιστώσεις που έγιναν σε παραγωγούς, ο υπολογισμός των δικαιωμάτων έγινε με βάση τον τρόπο υπολογισμού της κακής πληρωμής του Οκτωβρίου. Πιο απλά, βλέπουν ποσά που αναλογούν σε αυτά που θα έδιναν τα δικαιώματά τους μετά το 2026, όταν δηλαδή θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της σύγκλισης. 
Περισσότερα σε λίγο 

 Ο Στράτος  Κεφάλας από το ΚΕΑ Λέσβου- GAIA Επιχειρείν αναφερει:
Έφτασε η μεγάλη μέρα λοιπόν για τον αγρτικό κόσμο………….., εντός της ημέρας (μετά το μεσημέρι) θα πιστώνονται οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πρώτα στην τράπεζα Πειραιώς και δυστυχώς μέρες που είναι όσοι παραγωγοί έχουν λογαριασμό σε άλλες τράπεζες θα δουν/πάρουν λεφτά μετά τα Χριστούγεννα.
Συγκεκριμένα θα καταβληθεί το 30% της βασικής ( το 70% είχε καταβληθεί τον Οκτώβριο) άρα μιλάμε για εκκαθάριση αυτής.
Επίσης για πρώτη φορά θα πληρωθεί το καθεστώς της αναδιανεμητικής ενίσχυσης και η ειδική ενίσχυση για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας (άλλο πράγμα οι Νέοι Αγρότες).
Τέλος σήμερα θα πληρωθεί και η εξισωτική αποζημίωση.
Όσον αφορά τα οικολογικά σχήματα (eco-schemes) καλώς εχόντων των πραγμάτων την άνοιξη.
Περιμένουμε λοιπόν να πιστωθούν τα ποσά για να δούμε τι είδους πληρωμή θα είναι και αν και ποια αναπροσαρμογή έχει γίνει στην αξία των δικαιωμάτων.

Latest..

Μαγιόρκα: Αγωνία για δεκάδες εγκλωβισμένους από την κατάρρευση κτιρίου – Από υπερβολικό βάρος η τραγωδία

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

H Μίκα Ιατρίδη στην Κω και την Κάλυμνο, μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη: «Στηρίζουμε τη Ν.Δ, τη σταθερότητα, την αξιοπιστία, για να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα στην ενωμένη Ευρώπη

ΚΩΣ: H Μίκα Ιατρίδη στην Κω και την Κάλυμνο, μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη: «Στηρίζουμε τη … [Read More...]