Ποιός κρύβεται πίσω από το φιάσκο της Τράπεζας Θεμάτων…

ΙΚΑΡΙΑ: Αποκαλύπτουμε μια σειρά σατανικών(?) συμπτώσεων που οδήγησαν στο σαμποτάζ που εξαπέλυσαν οι χάκερς για να εκδικηθούν τον πρωθυπουργό μας.
Η ιστορία μας ξεκινά το μακρινό 1958 στο Πεκίνο που βιώνει το ξεκίνημα του “Μεγάλου άλματος εμπρός” ( 大跃进 στα κινέζικα), της προσπάθειας του προέδρου Μάο να επιταχυνθεί η πορεία πρός τον σοσιαλισμό με κατάργηση της ιδιωτικής αγροτικής παραγωγής και την δημιουργία εκατομμυρίων μικρών χαλυβουργίων ώστε να πολλαπλασιαστεί μέσα σε λίγα χρόνια η παραγωγή χάλυβα στην Λαϊκη Δημοκρατία της Κίνας.
Το know-how των Κινέζων στο θέμα χάλυβας ήταν πολύ περιορισμένο και ετσι αναγκαστικά κατέφυγαν σε ξένους ειδικους.  Καθώς ο Μάο δεν επιθυμούσε να μάθουν οι Σοβιετικοί, αλλά και οι μεγάλες χώρες της Δύσης, αυτή την τεχνολογική αδυναμία της Κίνας έδωσε εντολή στον – τότε στενό του συνεργάτη – Ντένγκ Σιαοπίνγκ να βρει τεχνογνωσία για τον χάλυβα από ειδικούς πρόθυμους να βοηθήσουν αμισθί και καταγόμενους κατα προτίμηση απο μικρές χώρες.
Η αποστολή του Ντένγκ αποδείχτηκε πολύ δύσκολη, ο χρόνος περνούσε χωρίς αποτέλεσμα ώσπου ο κινέζος αξιωματούχος κατα τύχη ανέφερε το πρόβλημα του σε συνάντηση που είχε με τον ηγέτη της Αιγύπτου Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ ο οποίος τον καθησύχασε λέγοντας του πως γνωρίζει τον άνθρωπο που έχει την γνώση και την εμπειρία για να βοηθήσει τους κινέζους στο φιλόδοξο σχέδιο τους.
Στο σημείο αυτό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πρώτη, αλλά όχι τελευταία, σατανική σύμπτωση της ιστορίας μας. Ο ειδικός στον οποίον αναφερόταν ο πρόεδρος της Αιγύπτου δεν ήταν άλλος από τον Γεώργιο Βαρουφάκη που ειχε γεννηθεί στο Κάϊρο το 1925 και είναι πατέρας του δικού μας Γιάνη. Ο Γεώργιος Βαρουφάκης είχε υπάρξει σύμβουλος του Νάσερ σε θέματα χαλυβουργίας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στον αιγύπτιο ηγέτη, που τον σύστησε θερμά στους κινέζους, ενώ αργότερα θα διατελέσει και πρόεδρος της ”Χαλυβουργικής” στην Ελλάδα.  Ετσι ξεκίνησε η σχέση της οικογένειας Βαρουφάκη με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, σχέση που κρατάει μέχρι σήμερα, καθώς ο Ντένγκ Σιαοπίνγκ λίγο πρίν πεθάνει το 1997 έδωσε σχετική εντολή στους εκτελεστές της διαθήκης του –  “να μου προσέχετε τους Βαρουφάκηδες, η Κίνα τους χρωστάει πολλά” είχε πει συγκεκριμένα. Και όλοι γνωρίζουμε την δύναμη μιας τέτοιας εντολής από το στόμα του Ντένγκ, που δόθηκε από ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη συνδρομή του πατέρα Βαρουφάκη στο πρόγραμμα ταχείας εκβιομηχάνισης της Λ.Δ.Κίνας με μικρές υψικαμίνους σε κάθε χωριουδάκι, σε κάθε συνοικία, άσχετα αν η προσπάθεια αυτή θα καταλήξει σε καταστροφή της αγροτικής οικονομίας και σε λιμό με θύματα εκατομμύρια κινέζους, κάποιοι ιστορικοί μιλούν για πάνω από 15 εκ. νεκρούς απο την πείνα. Το καταστροφικό σχέδιο θα εγκαταλειφθεί με μπόλικη δόση αυτοκριτικής το 1962.

Στο σημείο αυτό θα κάνουμε ενα μικρό άλμα στο χρόνο και θα μεταφερθούμε στην Σαγκάη τον Νοέμβριο του 2019, όπου πραγματοποιείται η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας ( China International Import Expo ). Στο περιθώριο της έκθεσης, όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον κινέζο ηγέτη Σί Τζινπίνγκ, θα ανταλλάξουν δώρα και θα δηλώσουν πως ανυπομονούν να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους το προσεχές διάστημα στην Αθήνα όπου ο Σι θα φτάσει την 10η Νοεμβρίου 2019. Στις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν στο προεδρικό μέγαρο, στην CosCo και στο μουσείο της Ακρόπολης προξενεί μεγάλη εντύπωση το ιδιαίτερα ψυχρό, στα όρια της αγένειας, παγερό ύφος του κινέζου προέδρου, ιδίως τις φορές που βρέθηκε με τον έλληνα πρωθυπουργό, του οποίου οι προσπάθειες να αναθερμάνει το κλίμα στις διμερείς επαφές απέτυχαν όλες.  Τι είχε συμβεί;
Πηγές πολύ κοντά στον πρόεδρο Σί Τζινπίνγκ έλεγαν στον θείο Γιώργο πως το κακό άρχισε να ξετυλίγει τα απαίσια σχέδια του οταν ο πρόεδρος άνοιξε το πακέτο με το δώρο που του είχε δώσει στην Σαγκάη  ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφού αφαίρεσε την  κορδέλα με τους μαίανδρους και το ελληνικό εθνόσημο έβγαλε μέσα από το κουτί το δώρο της Ελληνικής Δημοκρατίας(Hellenic Republic). Σε κοινή θέα των αξιωματούχων που όλο περιέργεια τον περιτριγύριζαν ο κινέζος πρόεδρος βρέθηκε να κρατά ενα αγαλματίδιο, ύψους περίπου 40εκ. του αρχαιοελληνικού Σάτυρου σε πλήρη στύση. Μεσα στην συσκευασία ειχαν τοποθετηθεί και 12 προφυλακτικά διαφόρων χρωμάτων ενω υπήρχε και σημείωμα, στα ελληνικά, που έγραφε τα εξής: “τρελό αγόρι μην αργείς, στο παραθύρι σου σαν βγείς θα πάθεις κοκομπλόκο.”  Πρέπει να παρατηρήσουμε πως μέχρι και σήμερα δεν είναι σαφές πως αυτό το “δώρο” που προφανώς δεν προοριζόταν για τον κινέζο ηγέτη κατέληξε στα χέρια του και όχι σε αυτόν που ήταν ο πραγματικός αποδέκτης.
Νομίζω δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες για το ποιές ηταν οι αντιδράσεις του προέδρου της Λ.Δ. της Κίνας στην χυδαία προσβολή που δέχτηκε, την στιγμή μάλιστα που δεν μπορούσε να προβεί σε ευθεία καταγγελία του έλληνα πρωθυπουργού γιατί θα ξεσπούσε διεθνές σκάνδαλο και πιθανόν να χάλαγε η δουλειά με την επέκταση της CosCo στο λιμάνι του Πειραιά που κατέχει ξεχωριστή θέση -όπως κάθε τι ελληνικό-στα σχέδια των κινέζων για τον νέο “δρόμο του Μεταξιού.” Έτσι έδωσε εντολή στον υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας Ουάνγκ Ζιγκάνγκ να βρεί τρόπους να εκδικηθεί τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, τρόπους που τους άφησε στην ευχέρεια του υπουργού του να προσδιοριστούν . “Θέλω απλά να πονέσει πολύ” είπε, φεύγοντας από την αίθουσα συνεδριάσεων ο Σί Τζινπίνγκ χτυπώντας με δύναμη την πόρτα με αποτέλεσμα ενα ανάγλυφο πορτρέτο του Μάο από ελεφαντόδοντο να πέσει από το κρέμασμα του στον τοίχο και να γίνει κομμάτια.
Πρέπει να παραδεχτούμε πως η εκδίκηση των κινέζων, οπως θα δούμε παρακάτω, άργησε να εκδηλωθεί, αλλά ο λαός αυτός χαρακτηρίζεται από μεγάλη υπομονή, επιμονή, μακροπρόθεσμο σχεδιασμο και συλλογική δουλειά, χαρακτηριστικά πολύ γνώριμα στον Ελληνικό λαό που έχει και τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα, γι’αυτό πολλοί έχουν διατυπώσει την θεωρία της ελληνικής καταγωγής των κινέζων βασισμένοι σε αυτή την ομοιότητα.  Εδώ εισβάλει στην ιστορία μας η επόμενη σατανική σύμπτωση.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ. Εκεί βρίσκεται και ένας κινέζος μεταπτυχιακός φοιτητής της πληροφορικής ονόματι  Ουάνγκ Ζιγκάνγκ. Αν σας θυμίζει κατι το όνομα έχετε δίκιο, είναι ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας του Σί Τζινπίνγκ. Οι 2 φοιτητές θα γνωριστούν σε μια ροκ συναυλία του Joe Jackson που είχε κάνει επιτυχία τότε με το τραγούδι του Steppin’ Out, και θα γινουν κολλητοί φίλοι καθώς ανακαλύπτουν πως οι πατεράδες τους ειχαν συνεργαστει στο  “Μεγάλο άλμα εμπρός” υπο την καθοδήγηση  του Ντένγκ Σιαοπίνγκ, ο οποίος είχε φροντίσει ώστε ο γιός του παλιού του συνεργάτη να πάρει υποτροφία για το πανεπιστήμιο του Έσσεξ. Οι δρόμοι των 2 νεαρών θα χωρίσουν τον επόμενο χρόνο όμως θα κρατήσουν επαφή μιλώντας αρκετές φορές τον χρόνο στο τηλέφωνο και αργότερα μέσω διαδικτύου, ενω το 1997 με τον θάνατο του  Ντένγκ ο Ουάνγκ Ζιγκάνγκ γίνεται μέλος της ομάδας που αναλαμβάνει την εκτέλεση της διαθήκης του, διαθήκη που αναφέρεται και στους “Βαρουφάκηδες” όπως γράφουμε πιο πάνω.
Επιστροφή στο 2023. Μετά από πολλες καθυστερήσεις και αναβολές, πάντα με ευθύνη των κινέζων, ο Γιανης και ο Ουάνγκ Ζιγκάνγκ συμφωνούν σε ένα σχέδιο εξευτελισμού του έλληνα πρωθυπουργού και του επιτελείου των αρίστων που τον περιβάλλει. Αποφασίζουν να “χτυπήσουν” την ευάλωτη Τράπεζα Θεμάτων με την ελπίδα πως θα προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή με πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Ευτυχώς τα σκοτεινά τους σχέδια θα αποτύχουν και παρά την ταλαιπωρία μαθητών και καθηγητών το ζήτημα θα πέσει στα μαλακά χάρις και στην ψύχραιμη στάση των ΜΜΕ. Υπάρχουν ακόμα πολλά σημεία της υπόθεσης που μένει να διευκρινιστούν. Π.χ. οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν πως το σαμποτάζ στην Τράπεζα Θεμάτων έγινε με την ταυτόχρονη “επίσκεψη” δεκάδων χιλιάδων “επισκεπτών” από 112 χώρες. Ποιός και πώς συντόνισε αυτή την επίθεση; Οι πληροφορίες του θείου Γιώργου κάνουν λόγο για τα κινέζικα μαγαζιά που ως γνωστόν είναι σφηκοφωλιές κατασκόπων και είναι συνδεδεμένα με το κινεζικό δίκτυο. Αλλοι ισχυρίζονται πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜεΡΑ 25 καθώς διαθέτουν ευρύτατο δίκτυο υποστηρικτών και τονίζουν με νόημα πως το κόμμα του Γιάνη έλαβε 11% στους απόδημους. Άλλοι πάλι εκτιμούν πως ο Βαρουφάκης δεν θα είχε συμφωνήσει στην συγκεκριμένη ενέργεια αν ο στόχος δεν περιείχε την λέξη τράπεζα, λέξη που προκαλεί εξαιρετικά βίαια συναισθήματα στον ιδιαίτερο ψυχισμό του οικονομολόγου-πολιτικού.
Τέλος να σημειώσουμε και μια μικρή, αλλά οχι ασήμαντη, πτυχή των συνταρακτικών αποκαλύψεων, που αφορά τα εσωτερικά του ΜεΡΑ 25: ο μόνος εκ των συνεργατών του Γιάνη Βαρουφάκη που διαφώνησε με την πρόταση για συνεργασία με τους κινέζους στα σκοτεινά και ταπεινά τους σχέδια ήταν ο Μάριος Διονέλλης, πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Latest..

Μέλια : Φαιδρά και παράδοξα……

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]