“Πόλεμικό κλίμα” στο Νοσοκομείο Λήμνου. Μπαράζ ανακοινώσεων……

ΛΗΜΝΟΣ: Μια εβδομάδα  έντασης και αντεγκλήσεων διανεύει το Νοσοκομείο Λήμνου με αφορμή την απουσία Αναισθησιολόγου και όχι μόνο.
Όλα ξεκίνησαν με μία  ανακοίνωση από την Τ.Ε. ΚΚΕ  για την έλλειψη αναισθησιολόγου με αφορμή διαδοχικά περιστατικά  στο Γ.Ν. Λήμνου. 
Ακολούθησε κάλεσμα από ΑΔΕΔΥ και φορείς της Λήμνου σε απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λήμνου την Τρίτη 6/6 .
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου Τριαντάφυλλος  Κανταράς απάντησε με σχετική ανακοίνωση για την έλλειψη αναισθησιολόγου . 
Η “κόντρα” συνεχίστηκε με την εμπλοκή και του υποψηφίου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Α. Ματζαβέλα που απέστειλε την  παρακάτω ανακοίνωση :
“Οι εκλογές που δεν αλλάζουν την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου
Διαβάζουμε έκπληκτοι τη δήλωση που εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας ότι «κάποιοι αναπαράγουν το θέμα του αναισθησιολόγου για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς…». Η δήλωση αυτή του κ. Διοικητή έγινε με αφορμή την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας.
Η δήλωση αυτή θα ήταν για γέλια αλλά δυστυχώς μετά από τόσες αεροδιακομιδές, τόσους μήνες με την ψυχή στο στόμα μήπως τυχόν και συμβεί το ανεπανόρθωτο, τόσα έξοδα και ταλαιπωρία δεκάδων συμπολιτών μας που τρέχουν να βρουν γιατρειά οπουδήποτε αλλού, μόνο οργή προκαλούν τέτοιες δηλώσεις.
Αντί ο κ. Διοικητής να συντρέξει στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και να τα υποστηρίξει με το κύρος της θέσης του Διοικητή, επιλέγει τη μια να ευχαριστεί το Υπουργείο και το Βουλευτή του Νομού και την άλλη να αφήνει αιχμές για αυτούς που κινητοποιούνται. 
Στο σημείο αυτό και επειδή φαίνεται να μην υπάρχει πιθανότητα λύσης στον ορίζοντα πρέπει και ο Δήμαρχος αλλά και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει θέση και να συνταχθεί με τον αγώνα και τα αιτήματα των κατοίκων.

  • Άμεση αντιμετώπιση της υπο-στελέχωσης του Νοσοκομείου Λήμνου
  • Αυτόματη και μόνιμη κάλυψη των κενών που δημιουργούνται
  • Ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών στις νησιωτικές περιοχές
  • Ενίσχυση των προϋπολογισμών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ
  • Περιορισμός των ανισοτήτων στη φροντίδα υγείας μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας –Θέσπιση «υγειονομικού ισοδύναμου»”

 Ο διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου Τριαντάφυλλος  Κανταράς επανήλθε με την παρακάτω ανάρτηση :
Λαϊκή παροιμία Νο 2. Όποιος έχει την μύγα ….μυγιαζεται ! Δείτε πως αυτήν την περίοδο , ακόμα και μια ενημέρωση του Διοικητή του Νοσοκομείου για σοβαρά θέματα στους κατοίκους του νησιού ..παίρνει το δρόμο κομματικής εκμεταλευσης! Η λέξη σκοπιμότητες ….ήταν καλό αγκίστρι !
……ακολούθησε   και δήλωση  Γιάννη Μπουρνούς:
 “Επικίνδυνη για τους Λημνιούς η εχθρότητα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία 

Στην κοινοβουλευτική περίοδο 2019-2023, που ο λαός του Νομού Λέσβου με εμπιστεύτηκε να τον εκπροσωπήσω στη Βουλή, αναδείξαμε συστηματικά και με πολλαπλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τις διαρκείς ελλείψεις σε στελέχωση και εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Λήμνου.
Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας κώφευαν ή κρύβονταν πίσω από την απροθυμία γιατρών να υπηρετήσουν σε ένα τόσο γεωγραφικά απομακρυσμένο νησί. Ουδέποτε ασφαλώς ασχολήθηκαν σοβαρά με τη διαμόρφωση και νομοθέτηση ενός ενιαίου πλαισίου κινήτρων οικονομικών, υπηρεσιακών και ακαδημαϊκών, που θα διευκόλυνε νέους γιατρούς να εγκαθίστανται στα νησιά.
Από τις τελευταίες παρεμβάσεις μας πριν τη διάλυση της Βουλής ήταν για την απαράδεκτη και επικίνδυνη έλλειψη αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Λήμνου, ζήτημα που επανήλθε πρόσφατα. Το αποτέλεσμα ήταν, σε έκτακτο περιστατικό των τελευταίων ημερών, δυο ανήλικοι τραυματίες τροχαίου να μη χειρουργηθούν άμεσα, παρά τις εκκλήσεις των γονιών τους, και να κινδυνέψει η ζωή του ενός από επιπλοκές για να διακομιστεί τελικά σε κεντρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Με έξοδα των γονιών του μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε.
Οι πολίτες της Λήμνου δικαίως αισθάνονται παραμελημένοι πολίτες β’ κατηγορίας. Η αδιαφορία της Νέας Δημοκρατίας για τη δημόσια υγεία δεν είναι ούτε ιδιοτροπία, ούτε απλώς μια ιδεολογική εμμονή. Είναι μια πολιτική αντικοινωνική και αληθινά επικίνδυνη για τους πολίτες, ιδίως των νησιών μας.
Καλώ τους πολίτες του Νομού μας, να συστρατευθούμε για να κάνουμε τα νησιά μας τόπο ζωής με ασφάλεια και προοπτικές. Κανενός νησιώτη η ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στον ισολογισμό εσόδων-εξόδων ενός υπουργείου στην Αθήνα.”
 και συνεχίζεται…… 
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..