Η πολιτικός μηχανικός Ευαγγελία Μπιλλήρη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του Γιάννη Γαλουζή.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ευαγγελίας Μπιλλήρη με την Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του Γιάννη Γαλουζή
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Κάλυμνος 1 Σεπτεμβρίου 2023
Μπιλλήρη Ευαγγελία
H Eυαγγελία Μπιλλήρη γεννήθηκε στην Κάλυμνο το έτος 1961. Πρωτότοκη  από τις  τέσσερις  κόρες του  Μιχάλη και της Κατερίνας Μπιλλήρη,  μεγάλωσε στην Κάλυμνο,  φοίτησε στο Α’ Δημοτικό Σχολείο και στο εξατάξιο Νικηφόρειο  Γυμνάσιο. Το 1979 εισήχθη  στο τμήμα  Πολιτικών μηχανικών του Ε.Μ.Π. από το οποίο αποφοίτησε το 1984 έχοντας ακολουθήσει την κατεύθυνση Δομοστατικού Μηχανικού. 
Διατηρεί τεχνικό  γραφείο ως ελεύθερος  επαγγελματίας στην Κάλυμνο, από το 1985. Είναι  Μελετητής Δημοσίων Έργων  από το 1999, ενεργειακός επιθεωρητής από το 2011, ελεγκτής δόμησης,  μετά από εξετάσεις,  από το 2012, ελεγκτής προσβασιμότητας από το 2023, εκτιμήτρια ακινήτων, εγγεγραμμένη στο μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών, REV (Registered Valuer)  in TeG.O.V.A. (The European Group of Valuer. Association )  από το 2013.
Ασχολήθηκε συνδικαλιστικά με τα προβλήματα του κλάδου των μηχανικών  αλλά του τόπου της γενικότερα.  Πρόεδρος σήμερα της  Μόνιμης Επιτροπής Καλύμνου του ΤΕΕ,  θήτευσε σ’ αυτήν  για πολλές τριετίες. Εκλέχθηκε στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου (2003-2006),  διετέλεσε  πρόεδρος της  και   βραβεύτηκε για τη συμβολή της  στις δράσεις του ΤΕΕ (2006). Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού συμβουλίου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.
Εκλέχτηκε πρόεδρος σε διοικητικά συμβούλια  συλλόγων  γονέων  πολλές φορές. Είναι μέλος συλλόγων με  πολιτιστική και κοινωνική δράση. 
Βραβεύτηκε το 1999 με πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής για το παραδοσιακό καλύμνικο «μουούρι» προβάλλοντας  την καλυμνιακή γαστρονομία, όταν αυτός ο τομέας της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν είχε αρχίσει ακόμα να αναδεικνύεται στον τόπο μας.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής οργάνωσης Καλύμνου της Νέας Δημοκρατίας  (2003-2005)
Αρθρογράφησε στην εφημερίδα «Καθημερινή  Δωδεκάνησος» (1999-2005)  και  είχε την επιμέλεια καθημερινής πολιτικής εκπομπής στη Ραδιοφωνία Δωδεκανήσου (2004).
Διετέλεσε άμισθο μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου-Κ.Υ «το Βουβάλειο» κατά τη διάρκεια της πανδημίας (2020-2021)  και ελλείψει διοικητή,  στην κορύφωση της υγειονομικής κρίσης, με άπειρες ώρες συνεχούς παρουσίας στο χώρο του νοσοκομείου,  σε συνεργασία με το προσωπικό όλων των βαθμίδων, συνέβαλε καταλυτικά στην επίλυση των προβλημάτων, τα οποία ανέκυπταν καθημερινά.  
Είναι παντρεμένη  με τον ωτορινολαρυγγολόγο Μανόλη Γλυνάτση  και έχει τρία παιδιά:  τον Μιχάλη,  καθηγητή φυσικής αγωγής, την Κατερίνα πολιτική επιστήμονα και τον Βασίλη μεταπτυχιακό φοιτητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Συστρατεύεται με την παράταξη «Νέα Κάλυμνος» γιατί πιστεύει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για να παραμένουν άλυτα προβλήματα,  για τα οποία για πολλά χρόνια  γίνεται συζήτηση χωρίς αποτέλεσμα και πως με την ομάδα,  η οποία πλαισιώνει τον Γιάννη Γαλουζή  και συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία,  η Κάλυμνος μπορεί να βρεθεί στη θέση που της αξίζει.

Latest..

Έχουν το τέλος που τους έπρεπε

ΧΙΟΣ : Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα. Έτσι το λένε στο χωριό μου και δεν αφορά μόνο τους τζογαδόρους της τσόχας. Αφορά γενικώς τους σαλταδόρους της ζωής και τους λογής-λογής … [Read More...]