Πώς η ΕΥΠ έφτασε στα ίχνη της &.Μαρίας Τσάλλα&.: Το πιστοποιητικό νεκρού μωρού και ο γάμος με Ρώσο κατάσκοπο

ΛΕΣΒΟΣ:

Όλο και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την “Μαρία Τσάλλα”, τη γυναίκα που σύμφωνα με την ΕΥΠ, δρούσε ως κατάσκοπος στην Ελλάδα.Η πράκτορας μιλούσε ελληνικά, δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στο Παγκράτι.
Το μαγαζί της λεγόταν “Γαλάζιο” και βρίσκεται στην οδό Αρριανού.
 
Πώς έφτασαν στα ίχνη της οι Αρχές
Τον περασμένο Ιανουάριο, έφτασαν στις Αρχές πληροφορίες για την ύποπτη δράση της “Μαρίας Τσάλλα”, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ιrena Alexandrovna Smireva.
Ακολούθησε έρευνα στο ληξιαρχείο, όπου και διαπιστώθηκε μία ανακολουθία ανάμεσα στο έγχαρτο και το ηλεκτρονικό αρχείο. Συγκεκριμένα, είχαν κοπεί σελίδες και είχαν αντικατασταθεί από άλλες με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα. Οι αρμόδιες Αρχές έστειλαν τη φωτογραφία της κατασκόπου σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες και τελικά την ταυτοποίησαν.
Η “Μαρία Τσάλλα” χρησιμοποιούσε ένα παραποιημένο διαβατήριο από χώρα της Λατινικής Αμερικής, το 2018 εξέδωσε ληξιαρχική πράξη γέννησης και η ίδια δηλώθηκε στον Δήμο Αλιβερίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τo πιστοποιητικό γέννησής της (Δεκέμβριος 1991), το πήρε από μωρό που πέθανε στη γέννα.
Τι είπε όταν έφυγε για τη Ρωσία
Τον περασμένο Ιανουάριο, η Irena πήγε στη Ρωσία, αφήνοντας στο διαμέρισμά της τα προσωπικά της αντικείμενα.
Μετά τη φυγή της, επικοινώνησε με τον σπιτονοικοκύρη, στον οποίο πλήρωσε τα ενοίκια, και την υπάλληλο της “Κατερίνα”. Επικαλούμενη λόγους υγείας, ανακοίνωσε και στους δύο ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Στο σπίτι της άφησε προσωπικά της αντικείμενα και ένα laptop μέσω του οποίου ερευνάται εάν έκανε επικοινωνίες με συνδέσμους της στη Ρωσία.
Είναι παντρεμένη με Ρώσο που δρούσε ως κατάσκοπος στη Βραζιλία με το όνομα Daniel Campos. Εκείνος δήλωσε ότι έφυγε με προορισμό τη Μαλαισία. Πάντως, η γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση στη Βραζιλία τον δήλωσε αγνοούμενο, αναρτώντας σχετικές ανακοινώσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Η Irene φαίνεται ότι είχε και εκείνη μία ερωτική σχέση στην Ελλάδα. Τόσο ο σύντροφός της όσο και η υπάλληλος δήλωσαν ότι είχαν πλήρη άγνοια για την πραγματική της ταυτότητα.

Latest..

Θετικά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ΑΝΕΚ στη συνάντηση του Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – &.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ&.

ΧΙΟΣ : Τροπολογία, την οποία υιοθέτησε η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατέθεσε ως συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών … [Read More...]