Πως σώθηκε η Λέσβος από μια επικίνδυνη φωτιά – Το καθοριστικό τηλεφώνημα του Ταξιάρχη Βέρρου

ΛΕΣΒΟΣ:

  • Η Λέσβος σήμερα σώθηκε από μια τεράστια καταστροφή!
  • Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ο μεγάλος αριθμός πτητικών μέσων που ξαφνικά ήρθαν (9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο) στο νησί μας και συνέβαλαν στα μέγιστα στην κατάσβεση της φωτιάς.

Αν και η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ Μανταμάδου και Κάπης δεν έχει τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τα πτητικά μέσα να δίνουν ακόμη τη μάχη για την τελική διευθέτησή της, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος οφείλει να ευχαριστήσει θερμά τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά του για την αποστολή σημαντικού αριθμού εναέριων μέσων.
 «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς από την πρώτη στιγμή με τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Αξή, υπαλλήλους του δήμου και εθελοντές συμβάλλοντας το έργο της Πυροσβεστικής με οχήματα και υδροφόρες και με οτιδήποτε άλλο μας ζητήθηκε. Παράλληλα, κεντρικά από το Δήμο μας, είχαμε συνεχή και άμεση επικοινωνία τόσο με τον ίδιο τον Υπουργό κ. Κικίλια όσο και με την κεντρική Πολιτική Προστασία με αποτέλεσμα έναν εξαιρετικό συντονισμό στην επιχείρηση για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και συνέχισε: 
«Ο σημαντικός αριθμός πτητικών μέσων συνέβαλλε καθοριστικά στο έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και στον γρήγορο έλεγχο των περισσοτέρων ενεργών μετώπων.
 Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική μας Υπηρεσία, τους εργαζομένους και τους εθελοντές, τον Πρόεδρο του Μανταμάδου Χαράλαμπο Τζελαϊδή που με διπλή ιδιότητα βοηθά οπουδήποτε, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Μυτιλήνης, που συνεχίζουν τις προσπάθειές τους μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς».
—-
Διαβάστε  επίσης: 
ώρα 16:01 Τα εναέρια μέσα μας έσωσαν…
——

Latest..

Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

ΚΩΣ: Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης … [Read More...]