ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΧΙΟΣ : “Το Κάστρο της Χίου, πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένας αυτόνομος, ξεχωριστός πυρήνας, καθώς τα χαρακτηριστικά του, η ιστορία, η θέση, τα κτίσματά του, το καθιστούν ένα τοπόσημο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και αξίας για την πόλη της Χίου και ολόκληρο το νησί. 
Εμείς ως Συμμαχία Αξιών δεσμευόμαστε να αναδείξουμε το Κάστρο και να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό πόλο έλξης τουριστών με ενδιαφέρον για την ιστορία, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, τη λαϊκή παράδοση. Θελουμε να τονίσουμε την ξεχωριστή ταυτότητά του γεγονός που θα συντελέσει στην ευρύτερη ανάπτυξη της πόλης. 

Να προσελκύσουμε νέους επαγγελματίες που θα δημιουργήσουν επιχειρήσεις σύμφωνες με τη φυσιογνωμία του μνημείου. Πιστεύουμε και θα κινηθούμε άμεσα στην κατεύθυνση αναπλάσεως των εξωτερικών χωρών του Κάστρου σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία και με τη συνδρομή των ειδικών επιστημόνων του Πανεπιστημίου που εδρεύει στο νησί μας αλλά και θα κινηθούμε άμεσα στην κατεύθυνση υπογειοποίησης δικτύων και αναβάθμισης και επέκτασης υποδομών. 

Στην ίδια κατεύθυνση θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση αποκατάσταση της ΒΔ τάφρου σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, σύμφωνα άλλωστε με τις προτασεις που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Θα κάνουμε όλα εκείνα που δεν έκανε η απερχόμενη δημοτική αρχή γιατί θεωρούμε ανεπίτρεπτο να ξεναγούμε φίλους ή να συναντούμε τουρίστες στο Κάστρο και να μας ρωτούν: γιατί καλύπτονται από διάφορα αυτοφυή χόρτα και θάμνους τα τείχη του κάστρου, γιατί δεν υπάρχει φωτισμός και να καθίσταται δύσκολο σε ένα άτομο το βράδυ να περπατήσει στα τόσο όμορφα σοκάκια, γιατί όταν βρέχει πρέπει να πλημμυρίζουν οι δρόμοι του κάστρου και να γίνεται μια λίμνη η πλατεία του, γιατί όταν κάποιος θέλει να πετάξει ένα μικρό χαρτί να πρέπει να το κρατάει ώρες ενώ θα μπορούσε να άμεσα να βρει ένα καλαίσθητο καλάθι που θα το πετάξει, γιατί σε γωνίες του πανέμορφου αυτού αστικού πυρήνα να υπάρχουν τόσα σκουπίδια και δυσοσμία που να μυρίζει παντού λησμονιά… 

Εμείς λυπούμαστε για αυτή την πραγματικότητα που κάνει το κάστρο να ερημώνει και που δεν ταιριάζει με εμάς, δεν ταιριάζει με τους Χιώτες και τον πολιτισμό μας αλλά είναι αποτέλεσμα αδιαφορίας και απραγίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αδιαφορίας και απραγίας συγκεκριμένων ανθρώπων. 

Συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένες προτάσεις, οι περισσότερες πολύ απλές να υλοποιηθούν και οι υπόλοιπες με αγώνα και διάθεση για να κάνουμε το Κάστρο ένα φωτεινό πόλο έλξης για τους τουρίστες, ένα ξεχωριστό τόπο επίσκεψης για τους Χιώτες και βέβαια ένα μοναδικό τόπο ζωής για τους κατοίκους του! Να δώσουμε στο Κάστρο ξανά ζωή! 

Με συγκεκριμένα απλά λόγια και σκέψεις σας επικοινωνούμε κάθε μέρα το πρόγραμμά μας και δεσμευόμαστε: Να κάνουμε τη Χίο ξανά πρωταγωνίστρια!”

Latest..

Γ. Κοτσίδας: «Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι επισφαλής» | «Το νέο νοσοκομείο θα κατασκευαστεί με τον οργανισμό του 2012!!! Θα καταντήσουμε σαν το ΚΥ Αντιμάχειας»

ΚΩΣ: Γ. Κοτσίδας, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, πρόεδρος Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Κω: «Η λειτουργία του … [Read More...]

Τι θα γίνει με την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου; – Συνάντηση για όλα τα θέματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΛΕΣΒΟΣ: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ζητήματα αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα.Στις συναντήσεις … [Read More...]