Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; H σήψη του συστήματος γεννά αποστροφή

ΧΙΟΣ : Αφού αφήσαμε τους ολιγάρχες στις ακτοπλοϊκές και τα πολιτικά δουλικά τους να κάνουν ότι θέλουν στα νησιά μας, φτάσαμε και στην εν ψυχρώ δολοφονία επιβάτη στον καταπέλτη πετώντας τον στη θάλασσα. Εκμεταλλεύονται μονοπωλιακά τον χώρο με την ανοχή-κάλυψη κυβερνήσεων, τοπικού κράτους διαχρονικά και πολιτικού κατεστημένου. Η Attica ανήκει σε fund με έδρα τα νησιά Κέιμαν. Ποιοι την ελέγχουν; 
Δεν είναι μόνο τέσσερις όσοι ενέχονται και ευθύνονται. Μέσα στον ζόφο το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι αυτουργοί του καταπέλτη και της γέφυρας, αλλά και αυτοί που τους έκαναν. Δικαιοσύνη για όλους, δικαιοσύνη παντού. 
“Το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι.”
Όταν η ανθρώπινη ζωή αποτιμάται λιγότερο από την τιμή ενός εισιτηρίου που εκδόθηκε, τότε μεγάλο μέρος της κοινωνίας νοσεί βαριά. Η αποκτήνωση και ο κοινωνικός εκφασισμός κινδυνεύει να γίνουν κανονικότητα. Μια χώρα σε οικονομική, πολιτική και πολιτιστική παρακμή που έπιασε πάτο κι έχασε τον μπούσουλα.
Πολιτικό κατεστημένο και τοπικό κράτος ό,τι και να πουν τσιλιαδόροι των Attica παραμένουν. Η απουσία αποτελεσματικής αντιπολίτευσης, που να τους τρίξει τα δόντια, είναι το άλλο μισό της βαρβαρότητας. 
“Η απόγνωση είναι φυσιολογική για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν την αιτία του κακού και δεν έχουν τη δύναμη να αγωνιστούν.”

Latest..