&.Πράσινο φως&. για το Αρχοντικό Γεωργιάδη – Προϋπολογισμός 2.000.000 ευρώ

ΛΕΣΒΟΣ:

Σήμερα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε  η δημοπράτηση του έργου με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ- ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ» συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000€. Το έργο αυτό αφορά την επισκευή, αποκατάσταση και επανάχρηση του  Αρχοντικού Γεωργιάδη ως Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενός κτιρίου πολιτισμού υπερτοπικής σημασίας, η επισκευή του οποίου  θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής της Επάνω Σκάλας και της πόλης μας γενικότερα.  Σύμφωνα με την μελέτη του έργου προβλέπεται ότι το κτίριο του Αρχοντικού Γεωργιάδη δεν θα αλλάξει χαρακτήρα καθώς αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και για τον λόγο αυτό η αποκατάσταση των μορφών του εξωτερικού κελύφους θα είναι πλήρης και λεπτομερειακή ενώ το εσωτερικό θα αναμορφωθεί στο βαθμό που εξυπηρετούνται  οι νέες χρήσεις. Σε ότι αφορά τα δυο βοηθητικά κτίρια αυτά θα αποκατασταθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην μελέτη στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου θα στεγαστούν χώροι πολλαπλών χρήσεων καλλιτεχνικής έκφρασης (εκθεσιακοί / θεατρικών, μουσικών παραστάσεων / προβολών / παρουσιάσεων / χορωδιακός), ενώ στον όροφο εκτός από δύο ακόμα εκθεσιακούς χώρους και ενός βοηθητικού θα βρίσκεται ένας χώρος συνεδριάσεων και βιβλιοθήκη δανειστική. Η σοφίτα προορίζεται για χώρος φιλοξενίας προσωπικοτήτων,  φοιτητών κ.λ.π που θα επισκέπτονται τη πόλη για λόγους ακαδημαϊκούς στο πλαίσιο και  συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
‘Το αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης μας το Αρχοντικό Γεωργιάδη που περιήλθε στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας μετά από πρωτοβουλία αγοράς του από τον πρώην Νομάρχη Λέσβου  Δημήτρη Βουνάτσου και ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή του από τον επόμενο πρώην Νομάρχη  Παύλο Βογιατζή, έχουμε την ικανοποίηση  ότι επιτέλους μετά από χρόνια που αφέθηκε να το ρημάζει ο χρόνος και η αδιαφορία, προχωράμε  άμεσα προς δημοπράτηση της πλήρους  επισκευής του. Μετά από έναν τριετή αγώνα της Περιφερειακής μας Αρχής με την Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας και των απαιτήσεων της, φτάσαμε στο σημείο της έγκρισης δημοπράτησης της πλήρους επισκευής του, με εξασφαλισμένες από εμάς πιστώσεις.  Ευχαριστούμε όσες υπηρεσίες βοήθησαν,  όλους τους συναδέλφους μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την θετική τους ψήφο σε ότι απαιτήθηκε, μιας και ως γνωστόν δεν αρκεί μόνον ένας ή δύο να προσπαθούμε. Υπάρχει αποτέλεσμα όταν διαθέτουμε την ωριμότητα να βάζουμε το καλό του τόπου μας πάνω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα. To Αρχοντικό Γεωργιάδη γίνεται αυτό  που πρέπει να είναι: ένα Κέντρο Πολιτισμού.
Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής
 η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης
Οικονομικών και Πολιτισμού
Αναστασία Αντωνέλλη

Latest..

Αυτή είναι η 50χρονη μητέρα που διαμελίστηκε στην κρεατομηχανή – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της

ΛΕΣΒΟΣ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της 50χρονης L.P., η οποία διαμελίστηκε από τη μηχανή του κιμά την οποία καθάριζε, μέσα σε κρεοπωλείο που εργαζόταν στο … [Read More...]

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

ΧΙΟΣ : Προς ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΧΙΟΥ Η  Φιλαρμονική Δήμου Χίου αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 1 αρχιμουσικό,9 μόνιμους υπαλλήλους, από εθελοντές μουσικούς καθώς και από τους … [Read More...]