Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου: “Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό στο νησί το 2024”

ΣΑΜΟΣ: Στα σχέδια και τον προγραμματισμό της νέας του θητείας ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Μάνος Βαλής, με αφορμή την επανεκλογή του στο αξίωμα του προέδρου.
Αρχικά, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την μικρή συμμετοχή των ξενοδόχων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, ενώ από την άλλη δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της νέας θητείας, καθώς όπως είπε “καμία θητεία δεν πρόκειται να είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη κατά τη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, ενώ το νησί έπληξε ένας φονικός σεισμός”.
Στον σχεδιασμό για τη νέα θητεία εστίασε κυρίως στη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής δομής του τουριστικού προϊόντος. Επίσης, ο κ. Βαλής αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία να υπάρχουν τα χρήματα τόσο στην περιφέρεια, όσο και τον δήμο Ανατολικής Σάμου, ο οποίος έχει εξασφαλίσει από το Ταμείο Αλληλεγγύης 500.000 ευρώ για την τουριστική προβολή του νησιού.
Τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν τα δρομολόγια εσωτερικού, όπως ήδη ξεκίνησε από πέρυσι μ’ ένα δρομολόγιο επιπλέον την ημέρα καθημερινά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το οποίο είχε πληρότητα πάνω από 90%. Τον επόμενο χρόνο, όπως είπε γίνονται προσπάθειες αυτό να ξεκινήσει από τον Μάιο.
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρθηκε στις εκθέσεις, που θα συμμετέχουν όπως της Σμύρνης στις αρχές Δεκέμβρη, καθώς όπως είπε φέτος αποδείχτηκε, ότι η αγορά της Τουρκίας έχει μεγάλη δυναμική με 80.707 άτομα να έχουν επισκεφτεί το νησί μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη.
Πηγή: ERTnews.gr

Latest..

4 χρόνια πέρασανε από την σύγκρουση με τα ΜΑΤστον Καράβα. Ποιός ήταν ο ρόλος του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.(Βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Υπαίθριο εμπόριο: Καταγραφή αδειούχων πωλητών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά»

ΙΚΑΡΙΑ: Καταγραφή αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.) Ενημερώνουμε τους κατόχους άδειας, παραγωγού ή … [Read More...]