Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου: Ο Σεπτέμβριος άγγιξε πληρότητες που θύμισαν Αύγουστο

ΣΑΜΟΣ: Αυξημένη καταγράφεται η φετινή τουριστική κίνηση στη Σάμο, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, Μάνο Βαλή, οι αφίξεις συνολικά έχουν ξεπεράσει αυτές του 2019, κυρίως λόγω της αύξησης από τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ από την Γερμανία υπήρξε μείωση.
Ο κ. Βαλής αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα που υπήρξε με την μία επιπλέον πτήση καθημερινά από Αθήνα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που μείωσαν τις τιμές των εισιτηρίων κάτι που εξυπηρέτησε όπως τόνισε και τους κατοίκους του νησιού που ταξίδεψαν.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρη πλέον η εικόνα στο τι χρειάζεται να γίνει, ώστε να ταξιδέψουν περισσότεροι στην Σάμο εστιάζοντας στην ανάγκη δημιουργίας νέων ξενοδοχείων ή βελτίωσης των υφιστάμενων.
Συμπλήρωσε ότι, ο καλός καιρός ευνόησε την επιμήκυνση της σεζόν με τον Σεπτέμβριο να βρίσκει τα ξενοδοχεία με πληρότητα έως 93%. Αυτό δήλωσε είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε του χρόνου να υπάρξουν περισσότερα τσάρτερ τον Οκτώβριο.
Τέλος ο κ. Βαλής ανέφερε ότι, τα στοιχεία για το καλοκαίρι του 2024 είναι θετικά και επισήμανε ότι από τον επόμενο μήνα θα πρέπει να υπάρξουν εκείνες οι επαφές και με τις νέες δημοτικές αρχές, ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τον σχεδιασμό του νέου χωροταξικού που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη δημιουργία νέων τουριστικών καταλυμάτων αλλά και ο σχεδιασμός για την στοχευμένη διάθεση του ποσού των 500 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης που θα διαχειριστεί για τους δήμους της Σάμου ο ΕΟΤ.
Πηγή: ERTNews.gr

Latest..

Με πολύ κόσμο η εκδήλωση με τους λουκουμάδες στην πλ. Ελευθερίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Η Αδελφότης

ΚΩΣ: Με πολύ κόσμο οι Κώοι Μουσουλμάνοι γιόρτασαν  στην Πλ. Ελευθερίας, την πιο “γλυκιά” γιορτή των Μουσουλμάνων, το «Σεκέρ Μπαϊράμι», με πρωτοβουλία του Μορφωτικού  … [Read More...]

Για δημοσίευση η Προκήρυξη ΑΣΕΠ πλήρωσης 817 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. – 4 θέσεις για Νοσοκομείο Καλύμνου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]