Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Αναστάσης Τρικοίλης για επιβατική κίνηση, βυθισμένα σκάφη και αντιμετώπιση αδυναμιών ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Με το φακό του Kalymnos News επισκεφτήκαμε σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 το λιμάνι της Καλύμνου και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιο Τρικοίλη, σχετικά με την τρέχουσα κίνηση, τα προβλήματα και θέματα αρμοδιότητας του
Άφιξη Τουριστών από την Τουρκία
Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ ανέφερε ότι υπάρχει τις τελευταίες ημέρες αυξημένη κίνηση τουριστών από την Τουρκία, με ένα σκάφος να φέρνει επισκέπτες δύο φορές την εβδομάδα. “Σήμερα έφερε 77 άτομα από την Τουρκία,” είπε, σημειώνοντας ότι κάποιοι από αυτούς παραμένουν στο νησί κάνοντας χρήση της visa express, κάτι που είναι θετικό για την τοπική οικονομία. Όπως είπε η Κάλυμνος εργάζεται σκληρά για να αναβαθμίσει τις υποδομές της ώστε να ανταποκριθεί καθόσον υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον. “Εμείς κάνουμε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να υπάρχει τέτοια υποδομή από πλευράς λιμενικού ταμείου ώστε το λιμάνι μας να μπορεί να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις,” ανέφερε.
Διαχείριση Προβλημάτων και Καθαριότητα
Ο Αναστάσης Τρικοίλης τόνισε ότι παρόλο που υπάρχουν προβλήματα, η ομάδα του εργάζεται σκληρά για να τα αντιμετωπίσει και να βελτιώσει τις συνθήκες στο λιμάνι. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της καθαριότητας, λέγοντας: “Εντάξει, ότι μπορούμε κάνουμε.”
Γραφειοκρατία και Διαδικασίες στην απομάκρυνση βυθισμένων σκαφών
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι είναι η γραφειοκρατία, ειδικά όσον αφορά την απομάκρυνση βυθισμένων σκαφών. “Δυστυχώς, είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες,” παραδέχθηκε, τονίζοντας την ανάγκη για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.
Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Πρόεδρος του ΔΛΤ εξέφρασε την ελπίδα του ότι φέτος θα πάνε όλα καλά και ότι οι αδυναμίες του λιμανιού θα αντιμετωπιστούν στο μέλλον. “Βλέπουμε φέτος τις αδυναμίες που έχει το λιμάνι και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν,”. Επίσης επισήμανε την ανάγκη στελέχωσης του ΔΛΤ με το απαραίτητο προσωπικό καθόσον όπως είπε πρόκειται για ένα μεγάλο λιμάνι με αυξημένη κίνηση.
Συμπερασματικά να πούμε, με όσα μας είπε ο Πρόεδρος του ΔΛΤ είναι σαφές ότι το λιμάνι της Καλύμνου βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, με αυξημένη κίνηση τουριστών και συνεχή προσπάθεια για βελτίωση των υποδομών και της διαχείρισης προβλημάτων.
Δείτε αναλυτικά τα όσα μας είπε ο Αναστάσης Τρικοίλης στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Latest..

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να … [Read More...]

Ο ΣΙΝΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΙΟΣ : Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ-Σ.Ι.ΝΟ.ΧΙ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Καθώς οι ανάγκες του νοσοκομείου ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε είναι αυξημένες την ίδια … [Read More...]