Το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κάλυμνο.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Φωτο αρχείου
Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη της Καλύμνου :
ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
Α. Γενικός Σημαιοστολισμός από 8ης πρωϊνής ώρας της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.
Β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α.,των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24 ης και 25 ης Μαρτίου 2024.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
΄Ωρα 11.00 : Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ομιλίες από εκπαιδευτικούς.
΄Ωρα 12.00 : Απότιση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην κεντρική πλατεία, από μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους και Οδηγούς , το Λύκειο
Ελληνίδων, το Αναγνωστήριο «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» και τον Δικηγορικό Σύλλογο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
΄Ωρα 08.00 : Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο κτίριο του Επαρχείου με την φροντίδα του 5/42 Σ.Ε. «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ» και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων.
΄Ωρα 10.25 : Προσέλευση των Επισήμων.
΄Ωρα 10.30 : Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού . Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας, κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλης.
Τιμές θα αποδώσει απόσπασμα του 5/42 Σ.Ε. «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ» και η Φιλαρμονική του Δ. Καλυμνίων.
΄Ωρα 11.00: Παράταξη των τμημάτων που θα παρελάσουν στο χώρο του Λιμεναρχείου κατά τη σειρά εκκίνησης τους προς το χώρο της παρέλασης. (Εκκίνηση από το ξενοδοχείο Ολυμπίκ – Τερματισμός τμημάτων μπροστά από το Δημαρχείο) .
Ώρα 11.15 : Επιμνημόσυνη δέηση και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Καλλιόπη Λυσγάρη -Ελκολί , δασκάλα του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου.
Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, στην κεντρική πλατεία από τους: Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης , Δήμαρχο Καλυμνίων , Διοικητή του 5/42 Σ.Ε. «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ» , Έπαρχο, εκπροσώπους των Αναγνωρισμένων από τον Κανονισμό της Βουλής πολιτικών
κομμάτων, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, Διοικητή του Α.Τ. Καλύμνου, Λιμενάρχη, Διοικητή της ΑΕΝ , Προϊστάμενο εθελοντικού πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, παρουσία των Αρχών και του Λαού.
Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσουν άγημα του 5/42 Σ.Ε. «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ» και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων.
΄Ωρα 11.45: Παρέλαση, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων, του Λυκείου Ελληνίδων, τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού , των μαθητών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, των μαθητών και μαθητριών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σπουδαστών της ΑΕΝ, αγήματος της Πολεμικής Σημαίας του 5/42 Σ.Ε. της Μικράς Ασίας , του Λιμενικού Σώματος και αντιπροσωπευτικών τμημάτων του 5/42 Σ.Ε. «Δελβινάκι».
Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα ακολουθήσει επετειακό χορευτικό πρόγραμμα από τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων.
‘Ωρα 18.00 : Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο κτίριο του Επαρχείου με την φροντίδα του 5/42 Σ.Ε. «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ» και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων.
΄Ωρα 19.00: Το Αναγνωστήριο Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» διοργανώνει εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη στην Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας , στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, η οποία περιλαμβάνει :
Ομιλία από τον κ. Πιζάνια Μ. Παναγιώτη, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου, με θέμα : «Η Υπεραγία Θεοτόκος στην Επανάσταση του 1821».
Μουσικό μέρος από την ορχήστρα και τη χορωδία του Ωδείου Καλύμνου υπό τη Διεύθυνση του κ. Γεωργίου Μπουφίδη. Συμμετέχει η θεατρική ομάδα Καλύμνου.

Latest..

ΑΠΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΡΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 50%

ΧΙΟΣ : Μια ακόμη επίτευξη προστέθηκε στο ενεργητικό των τριτέκνων. Η εταιρεία Attica Group προχώρησε σε τροποποίηση και ανακοίνωση της εκπτωτικής πολιτικής που αφορά τις γραμμές … [Read More...]

ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Με την ύψιστη τιμή της Χιακής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, τιμήθηκε η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χίου. Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, τελέσθηκε … [Read More...]

Ο ΞΕΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Η ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΕΙ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress o Γιάννης Ξενάκης, έχοντας τη στήριξη του Π. Βρουλή προσπαθεί να βρει στήριξη και να εκλεγεί Περιφερειακός Συμπαραστάτης. Τη θέση αυτή … [Read More...]

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με μαθητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό καινοτόμων ιδεών

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης Παναγιώτη Βουβούλη και Ευάγγελο … [Read More...]