Πρόγραμμα Εορτής του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, 02/04/2023
Εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα και της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.
Σάββατο 1η Απριλίου 2023
Το Εσπέρας του Σαββάτου και ώρα 7:30΄ απογευματινή, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, παρουσία του Ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ώρα 9:30΄ μ.μ. έως 2 πρωϊνήν, θα τελεσθεί  Ιερά Αγρυπνία, Όρθρος και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.
Κυριακή 2 Απριλίου 2023
Την πρωΐαν της Κυριακής και ώρα 7:00΄ π.μ. θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, συλλειτουργούντων  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου Σάββα και θα τελεσθεί δέηση προ του Ιερού Σκηνώματος, του Οσίου Πατρός ημών και Θεοφόρου Σάββα του εν Καλύμνω, υπέρ των όπου γης και εν θαλάσση ευρισκομένων αδελφών ημών Καλυμνίων και λοιπών Δωδεκανησίων.
Το εσπέρας και ώρα 5:30΄ μ.μ. θα ψαλεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων ενώπιον της θαματουργού Εικόνος του Αγίου Σάββα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Latest..

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ: ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Παντελής Μπουρνιάς με δημόσια δήλωσή του τονίζει την ανάγκη για επένδυση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα … [Read More...]