Ο πρώην Δήμαρχος Γεώργιος Ρούσσος “για τη γραμμή χρηματοδότησης αποκλειστικά για μικρά νησιά” από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Από τον πρώην Δήμαρχο Γεώργιο Ρούσσο λάβαμε και δημοσιεύουμε δελτίο τύπου με ημερομηνία 8 Ιουλίου 2024
Όπως αναφέρει ο Γ.Ρούσσος στο εισαγωγικό με αφορμή την ανακοίνωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του προγράμματος Στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους αποφάσισε να ξεκινήσει από αυτό το θέμα να κάνει με αντίστοιχα δελτία τύπου κάποιες Δημόσιες Παρεμβάσεις μου με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας και την συμβολή μου στην λήψη των βέλτιστων αποφάσεων από τα εκάστοτε αρμόδια όργανα.
Τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ
Παραθέτουμε ως έχει το δτ του πρώην Δημάρχου Γεωργίου Ρούσσου.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.ΡΟΥΣΣΟΣ
Πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων
Ενεργός πολίτης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-1   08/07/2024
Με αφορμή την ανακοίνωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του προγράμματος Στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους αποφάσισα να ξεκινήσω από αυτό το θέμα να κάνω με αντίστοιχα δελτία τύπου κάποιες Δημόσιες Παρεμβάσεις μου με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας και την συμβολή μου στην λήψη των βέλτιστων αποφάσεων από τα εκάστοτε αρμόδια όργανα.
Για το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν:
Το ουσιαστικό σε αυτό το πρόγραμμα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ στην λέξη νέο όπως ανακοινώθηκε,  γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ (βλέπε επόμενο ΔΤ μου, προσεχώς). Η πολύ σημαντική ουσία είναι στην αλλαγή του τρόπου δόμησης του προγράμματος. Πλέον , αν κατάλαβα καλά , δεν καλούνται οι Δήμοι , οι ιδιώτες και άλλοι φορείς να υποβάλουν φακέλους για να χρηματοδοτηθούν συγκεκριμένα έργα και ενέργειες στα νησιά αυτά αλλά ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΩ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ” υποθέτω ανά νησί και συνεπώς θα γίνουν πρώτα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΑΝΑ ΝΗΣΊ στο πλαίσιο των οποίων θα χρηματοδοτηθούν νέες επενδύσεις δημόσιες, κοινωνικές και ιδιωτικές. Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για αυτή την νέα ουσιαστική μεθοδολογική απόφαση για την ανάπτυξη των μικρών νησιών μας!!!!!
Γιώργος Α Ρούσσος
πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

Latest..

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να … [Read More...]

Ο ΣΙΝΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΙΟΣ : Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ-Σ.Ι.ΝΟ.ΧΙ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Καθώς οι ανάγκες του νοσοκομείου ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε είναι αυξημένες την ίδια … [Read More...]