ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ “IFE LONDON 2023”

ΧΙΟΣ : Ολοκληρώθηκε με ικανοποιητική επιτυχία, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών “IFE LONDON 2023”, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “ExCeL” του Λονδίνου, από τη Δευτέρα, 20 έως την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023.

Η “IFE LONDON” (International Food & Drink Event), παραδοσιακά αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς εκθέσεις του “food & beverage industry” της Ευρώπης, ενώ η Μεγάλη Βρετάνια αποτελεί μία εν δυνάμει ανερχόμενη αγορά για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Εκτός από το σύνολο των Βρετανών επαγγελματιών διανομέων τροφίμων & ποτών (συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων και Κυπρίων του Λονδίνου), την έκθεση επισκέπτεται και ένας πολύ σημαντικός αριθμός ξένων εμπορικών αντιπροσώπων, εκπροσώπων μεγάλων δικτύων διανομών, super markets, εξαγωγικών & εισαγωγικών εταιρειών, καταστημάτων delicatessen, εστιατορίων, κ.ο.κ., από πολλές χώρες της υφηλίου.
Η παρουσία της Π.Β.Α. πραγματοποιήθηκε μέσω της παρόχου ελληνικής εταιρείας “PROMO SOLUTION”, η οποία ήταν και η μοναδική συντονίστρια φορέων & επιχειρήσεων της Ελλάδας στη συγκεκριμένη έκθεση. Στην ελληνική συμμετοχή, το παρόν έδωσαν εκτός από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης & Στερεάς Ελλάδας, καθώς και μεμονωμένες επιχειρήσεις της χώρας.
Το γενικότερο “moto” που χρησιμοποιήθηκε στα περίπτερα της “PROMO SOLUTION”, ήταν το “Greece: The Birthplace of Good Taste”, και στόχευε στην ισχυροποίηση της εικόνας των ελληνικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων & ποτών στη βρετανική και διεθνή αγορά, με το δευτερεύον slogan “Authentic, Eclectic, Euphoric”. Βασική αρχή προωθητικού marketing, ήταν ότι τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, ο τρόπος παρουσίασης και η χώρα προέλευσης, λειτουργούν συνδυαστικά και δημιουργούν μία ενιαία ταυτότητα για τα ελληνικά προϊόντα.
Στις ίδιες αρχές, η συμμετοχή της Π.Β.Α. βασίστηκε στη συνολική παρουσίαση του Βορείου Αιγαίου, ως παραγωγική περιοχή τροφίμων & ποτών υψηλής ποιότητας (χρησιμοποιούμενο slogan: “North Aegean Region: Taste like … N. Aegean Islands”), με την ταυτόχρονη προβολή των “logos” και των “brand names” των συμμετεχόντων, ώστε να αποκτά νόημα η προώθηση και να εξοικειώνεται ο δυνητικός αγοραστής με τις εξαγωγικές – τυποποιητικές φίρμες.
Τα ανεξάρτητα stands των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου που συμμετείχαν με φυσική παρουσία εκπροσώπου τους, καθώς και τον ομαδικό χώρο στον οποίο φιλοξενήθηκαν ασυνόδευτα προϊόντα απ’ όλα τα νησιά, επισκέφθηκε πέραν του καταναλωτικού κοινού από το Λονδίνο, μεγάλος αριθμός εμπορικών αγοραστών από την Ευρώπη (κυρίως Αγγλία, Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, κ.ο.κ.), αλλά και από χώρες της Μέσης Ανατολής (Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος, κ.ο.κ.), της Αφρικής (Νιγηρία, Ζάμπια, Αίγυπτο, Μαρόκο, κ.ο.κ.), της Άπω Ανατολής (Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊβάν, κ.ο.κ.) και της Αμερικής (Η.Π.Α., Καναδάς, κ.ο.κ.), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν γευσιγνωστικές δοκιμές των περισσότερων προϊόντων, να λάβουν έντυπο διαφημιστικό υλικό & δείγματα προϊόντων και να διαπραγματευτούν με τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες, προκειμένου να ξεκινήσουν εμπορικές εισαγωγικές συνεργασίες.
Επιπλέον, με μέριμνα της παρόχου εταιρείας “PROMO SOLUTION”, το περίπτερο της Π.Β.Α. επισκέφθηκε οργανωμένο τηλεοπτικό συνεργείο της “HELLENIC TV” του Λονδίνου. Πολλά από τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είχαν την ευκαιρία στο περιθώριο των εργασιών τους, να μιλήσουν στην ελληνική τηλεόραση και να διαφημίσουν με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους, στην πολύ μεγάλη ελληνοκυπριακή αγορά της βρετανικής πρωτεύουσας.
Το οργανωτικό πλαίσιο & το συντονισμό της όλης συμμετοχής, είχαν η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Πανάγος Κουφέλος. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων και το συντονισμό της αποστολής, είχε το στέλεχος marketing & επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη. Το περίπτερο της Π.Β.Α., πλαισίωσαν με την παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι εθελοντές απόδημοι & φίλοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο, κ.κ. Γεώργιος Ιωάννης Χαν, Μάρκος Πίτσιος & Σπύρος Νικολόπουλος.
Οι 20 παραγωγικές επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που με τα εκλεκτά τους προϊόντα πλαισίωσαν το περίπτερο της Π.Β.Α. στην “IFE LONDON 2023”, ήταν:

 1. “ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
 2.  
 3. “AKRORIA” & “THROUBI”: HERBS & TRADITIONAL IKARIAN PRODUCTS, ΕΛΙΣΑΒΕΤ & ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΤΟΥ
 4.  
 5. “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
 6.  
 7. “DIAMOND AGE ESSENCES”: ΙΑΜΑΤΑ ΕΥΕΞΙΑΣ, ΕΡΕΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
 8.  
 9. “E.B.A. A.E.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ        
 10.  
 11. “ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΚΡΑΣΙΟΥ”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΣΒΟΥ
 12.  
 13. “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ “MYTILANA” & “CRYSTAL” – ΕΛΑΙΟΣΑΠΩΝΕΣ
 14.  
 15. “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: ΟΥΖΟ “ΠΛΩΜΑΡΙ”
 16.  
 17. “ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΡΕΛΗ – FIVE GENERATIONS”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΠΑΡΕΛΗ
 18.  
 19. “ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ”: ΟΥΖΟ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
 1. “MEDITERRA S.A. – MASTIHA SHOP”: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ
 2.  
 3. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ – ΨΑΡΑ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΨΑΡΩΝ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ
 4.  
 5. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ “Ο ΙΚΑΡΟΣ”: ΑΓΝΑ ΜΕΛΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
 6.  
 7. “ΜΕΛΟΣΤΑΓΜΑ” ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΕΣΒΟΥ: ΑΝΘΟΜΕΛΟ & ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΕΡΟΥ
 8.  
 9. “OL – EVE” FAMILY ESTATE & PRODUCTS: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ
 10.  
 11. “OMERTA COFFEE ROASTERS”: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΦΕ, ΙΩΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 12.  
 13. “ΠΑΝΤΑΖΗΣ” ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ: ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ (ΓΕΜΑΤΑ) & ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ  
 14.  
 15. “PAPAYIANNIDES ELAITIS”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΕΣ ΛΕΣΒΟΥ
 16.  
 17. “ΣΟΥΣΑΜΛΗ Μ. Ο.Ε.”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ & ΑΡΤΟΣΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΓΙΑΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
 18.  
 19. “ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΛΑΡΙ”: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΙΟΥ, ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ

Latest..

Η Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του Γιάννη Γαλουζή καταδικάζει τις σεξιστικές και χυδαίες φραστικές επιθέσεις που δέχθηκαν μέσω διαδικτύου δύο νέες γυναίκες υποψήφιες τους.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με δελτίο τύπου η Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή καταδικάζει τις σεξιστικές και χυδαίες φραστικές επιθέσεις που δέχθηκαν μέσω … [Read More...]

Οι δάσκαλοι & νηπιαγωγοί της Σάμου στην πανελλαδική κινητοποίηση για τα κενά σχολεία στις 28/9

ΣΑΜΟΣ: Στην ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τα κενά σχολεία μετέχει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου. Στην προαναγγελία της κινητοποίησης στο … [Read More...]

Επιστολή της Ε.Α.ΚΑΛΥΜΝΟΥ, για “απροειδοποίητη αλλαγής ώρας” σε πρπονήσεις της Ομάδας στο Κλειστό γήπεδο.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Παραθέτουμε Επιστολή της Ε.Α.ΚΑΛΥΜΝΟΥ, για “απροειδοποίητη αλλαγής ώρας” σε προπονήσεις της Ομάδας στο Κλειστό γήπεδο. Προς : ΔΑΟΚ Από «Ένωση Αττάλου και … [Read More...]

Κ.Η.Φ. Ηλικιωμένων Λήμνου στα Καμίνια : Το γλέντησαν….Τραγούδια και χοροί από τους ωφελούμενους.(βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]