ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η αδιαφορία της Δημαρχίας Διακομιχάλη με τα σκουπίδια στην Ψέριμο!(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Πριν ένα μήνα περίπου , την Τρίτη 23 Μαϊου 2023, με δημοσίευμα μας που είχε τον τίτλο “Στο έλεος των σκουπιδιών η Ψέριμος!“, μεταξύ άλλων σημειώναμε:
Λίγες ημέρες πριν φύγει ο Μάϊος και μπούμε για τα καλά στο καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και η Ψέριμος βρίσκεται στο έλεος των σκουπιδιών. Προκλητική αδιαφορία από το Δήμο Καλυμνίων, στο να μεριμνήσει στην άμεση τους απομάκρυνση από Ψέριμο.
Επίσης παραθέταμε φωτογραφίες, που μας είχαν στείλει κάτοικοι του νησιού, με την απαράδεκτη κατάσταση στην Χωματερή, εκφράζοντας την οργή τους και μεταφέροντας τα παράπονα και την αγανάκτηση και των άλλων κατοίκων του νησιού.
Είχαμε την ελπίδα ότι το δημοσίευμα εκείνο θα ευαισθητοποιούσε, τη Δημοτική Αρχή Καλύμνου, ώστε να φρόντιζε για την άμεση απομάκρυνση, των απορριμμάτων από το ακριτικό νησί, ως όφειλε.
15 ημέρες μετά, αφού πέρασε το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος, στις 7 Ιουνίου 2023 επανήλθαμε στο θέμα με τίτλο αυτή τη φορά: “Από το κακό στο χειρότερο” η Ψέριμος με τα σκουπίδια !
Στο νέο δημοσίευμα μας εκείνο γράφαμε μεταξύ άλλων , το νησί το επισκέπτονται καθημερινά με ημερήσιες εκδρομές ,από τη γειτονική Κω, περισσότεροι από 1.500 τουρίστες και η κατάσταση με τα σκουπίδια “από το κακό στο χειρότερο” Στην παράνομη πρόχειρη Χωματερή έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, πλαστικά και άλλα αντικείμενα ,με λίγο αέρα “ταξιδεύουν” σε όλο το νησί, η ατμόσφαιρα από τη δυσωδία είναι αποπνικτική, αποτελούν μία εστία μόλυνσης και αρκετοί είναι οι επισκέπτες, που διερχόμενοι από το χώρο απαθανατίζουν τις απαράδεκτες εικόνες. Αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού μας έστειλαν φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στη Χωματερή.
Και στο δημοσίευμα μας καταλήγαμε: Ευελπιστούμε, αυτό το δημοσίευμα να ληφθεί υπ’όψιν ,να εισακουσθούν οι εκκλήσεις των κατοίκων της Ψερίμου και να μην ακούσουμε για μία ακόμη φορά, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και πολλά θα,θα
Δυστυχώς η αδιαφορία του Δήμου Καλυμνίων για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, το ελάχιστο ,μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ. Οι εκκλήσεις των κατοίκων του ακριτικού νησιού “εις ώτα μη ακουόντων”
Σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, μετά από τηλεφωνήματα κατοίκων και επιχειρηματιών της Ψερίμου, με το φακό του kalymnos-news.gr επισκεφτήκαμε το γραφικό και πανέμορφο κατά τα άλλα νησί της Ψερίμου.
Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτών Ψερίμου Μιχάλη Αρβίθη, επισκεφτήκαμε τον πρόχειρο χώρο εναπόθεσης των σκουπιδιών του νησιού. Οι εικόνες που καταγράψαμε από την επικρατούσα κατάσταση ,απογοητευτικές, απαράδεκτες, τραγικές, τριτοκοσμικές, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, δυσφημιστικές. . Περισσότερο από 4-5 μήνες έχουν να απομακρυνθούν τα απορρίμματα. Στην πρόχειρη Χωματερή έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και τα σκουπίδια πλέον τα εναποθέτουν πάνω στο χωματόδρομο που οδηγεί στο Παρατηρητήριο, μη επιτρέποντας την πρόσβαση. Οι υποσχέσεις- δεσμεύσεις της Δημαρχίας Διακομιχάλη ότι μία φορά το μήνα το χειμώνα και 2 φορές το μήνα το καλοκαίρι θα απομακρύνονται τα σκουπίδια από την Ψέριμο, αποδεικνύεται ότι ήταν μόνο στα λόγια!
Το νησί της Ψερίμου από πλευράς διαχείρισης απορριμμάτων,μεσούσης της θερινής περιόδου βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν και η αδιαφορία της Δημοτικής αρχής είναι Προκλητική!
Δεν θα πούμε κάτι περισσότερο δείτε φωτογραφίες και τις εικόνες που καταγράψαμε στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.
19-6-2023 Τραγική η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Ψέριμο – Άφαντος ο Δήμος
Watch this video on YouTube

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]