Προς νέους υποψηφίους και όχι μόνο……

ΧΙΟΣ : Μάλλον είμαι ο παλαιότερος πρόεδρος σχολικών επιτροπών στην Ελλάδα, ή ήμουν καλός ή πολύ ηλίθιος,  Η περιπέτεια του θέματος, γιατί υπήρξαν και άλλες, αρχίζει τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν ένα έγγραφο του ΚΕΑΟ(Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) μου στέλνει ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1808,8 ευρώ για λογαριασμό της Σχολικής επιτροπής του .. Γυμνασίου Χίου(όπου βλέπετε σημεία ή αρχικά είναι από σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα).
  Επικοινώνησα με το ΚΕΑΟ και το ΙΚΑ διότι ως αιρετός ήμουν πρόεδρος σε όλες τις σχολικές επιτροπές αλλά όχι οικονομικός υπόλογος – ήταν οι διευθυντές των σχολείων, και μου απάντησαν ότι μέχρι σήμερα φαίνομαι εγώ, αφού ο επόμενος που ανέλαβε τη θέση μου από 1-1-2011 «ξέχασε» να το δηλώσει καθώς και ότι οι σχολικές επιτροπές καταργήθηκαν – συγχωνεύθηκαν σε μία για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μία για τη Πρωτοβάθμια, τον Απρίλιο του 2011 (ΦΕΚ 616Β/18-4-11). Ευτυχώς στην Εφορία είχαν δηλώσει άμεσα τη μεταβολή.
  Το νέο Νομικό πρόσωπο υποκαθιστά αυτοδικαίως τα νομικά πρόσωπα που συγχωνεύτηκαν σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, αλλά και από το Δήμο Χίου προφορικά μου απάντησαν ότι γίνονται ακόμα εκκαθαρίσεις και δεν ξέρουν πως θα τα πληρώσουν και διάφορες αερολογίες που παρακινούν να στέφτεσαι λίγο πονηρά.
Μέχρι σήμερα έγγραφη απάντηση στο έγγραφό μου με αρ. πρωτ. 449/28-9-2021 δεν έχω πάρει.
Κατόπιν συνεννόησης με το ΙΚΑ Χίου, αφού δεν έλυναν το θέμα στέλνοντας μια απόφαση οι ενιαίες σχολικές επιτροπές, είχα ζητήσει να γίνει Δημ. Συμβούλιο ώστε κάποιος να έστελνε ένα επίσημο έγγραφο απαλλαγής μου, αλλά δεν έγινε και έμεινα με την προφορική υπόσχεση από το Δήμο, το «ξεχασιάρη» συνάδελφο  Ν. και τη Δ/ντρια του γυμνασίου να καταβάλλει άμεσα ένα ποσό κατόπιν επικοινωνίας του με το ΚΕΑΟ, ότι θα κλείσουν την υπόθεση. Σκέφτηκα κι όλας Δήμος Χίου και μπαταξής, δεν ταιριάζει και ας πούμε συναδελφική αιρετή αλληλεγγύη.
Αποκοιμήθηκα-ξεχάστηκα μέχρι που ζητώντας να πάρω ασφαλιστική ενημερότητα την 20-6-22 ξύπνησα, αφού φαίνεται να οφείλω και από άλλη σχολική επιτροπή – σκεφτείτε τι μπορεί να μου προκύψει μέχρι τη τελική εκκαθάριση(πάνω από 30 σχολικές επιτροπές)
  Με λίγα λόγια με έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία μου  με το Δήμαρχο η τάση ήταν να μιλήσω με παράγοντες όπως ακριβώς και στο πρώτο κύκλο του 2021. Μίλησα τηλεφωνικά, ούτε που τους είδα.
Ο/η Δικηγόρος μου υπενθύμισε την «ταχύτητα και το αδιάβλητο» της δικαιοσύνης και εγώ την ασφαλιστική ενημερότητα τη θέλω άμεσα. Δεν τη παίρνω αν δεν πληρώσω τα «σπασμένα» των άλλων και μετά κινείσαι νομικά.
 Συμπέρασμα της περιπέτειας που συνεχίζεται. Να προσέχετε με ποιους έχετε να κάνετε, διότι αν δεν θέλουν ούτε ένα παλιόχαρτο δεν στέλνουν.
Οσο για εμένα προσπαθώ να λύσω το θέμα και να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας στο Ελληνικό κράτος που ζούμε.
Ισιδώρος Αμέντας, Αντιδήμαρχος Παιδείας Χίου 1-1-2007/31-12-2010

Latest..