Προς Σταύρο Μιχαηλίδη: Καλή η ορμή, καλύτερη η προσοχή, γιατί εκτίθεται το νησί

ΧΙΟΣ : Αγαπητή ΑΛΗΘΕΙΑ στην προχθεσινή πρωινή εκπομπή του Ραδιοφώνου, σε συνέντευξή του ο βουλευτής κύριος Μιχαηλίδης κατήγγειλε την έλλειψη πιστοποίησης του αεροδρομίου μας ως αιτία που οι ξένες αεροπορικές εταιρείες δεν στέλνουν σε αυτό πτήσεις τσάρτερ μιας και οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν το επιτρέπουν γιατί τα ασφάλιστρα θα είναι πολύ υψηλά!!Συνεπαρμένος από τον νέο του κομματικό οίστρο δεν είπε όλη την αλήθεια!
Εκτός από το δικό μας αεροδρόμιο στερούνται πιστοποίησης κι άλλα 9 μεγάλα αεροδρόμια τα οποία ξεχυλίζουν από πτήσεις τσάρτερ, γεμάτες από τουρίστες!! Η κομματική τρομολαγνεία μόνο κακό κάνει στον τόπο κι ο κύριος Μιχαηλίδης καλά θα είναι να βάλει λίγο νερό στο κρασί της αντιπολιτευτικής του ορμής γιατί εκθέτει το νησί μας αρνητικά στις επιλογές  όσων επιθυμούν να το επισκεφθούν αλλά και να ταξιδέψουν !
Παραθέτω το παρακάτω άρθρο που λέει όλη την αλήθεια! !! 

 Newsroom 17:11, 1 Απρ 2024
Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) έχει αναλάβει δράση για την πιστοποίηση 10 περιφερειακών αεροδρομίων, σύμφωνα με την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Οι έλεγχοι της Αρχής, μάλιστα, πρόκειται να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα στις 29/6/2022 και με συμπληρωματικά στοιχεία στις 13/9/2023, υποβλήθηκαν από την ΥΠΑ αιτήσεις πιστοποίησης κατά ΕASA, για τα αεροδρόμια Χίου, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καρπάθου, Κυθήρων, Λήμνου, Μήλου, Σύρου, Σητείας και η διαδικασία αυτή είναι σήμερα σε πλήρη εξέλιξη.
Ειδικότερα, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, απάντησε σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, σε επίκαιρη ερώτηση εκπροσώπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», για τον Κρατικό Αερολιμένα Χίου.
Η υφυπουργός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της επεσήμανε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) το 2023 πραγματοποιήθηκαν 282 έλεγχοι, από τους οποίους δεν προέκυψαν ευρήματα για το Αεροδρόμιο της Χίου.
Στην πρωτολογία της η υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «ο αερολιμένας Χίου, καθώς και εννιά ακόμη αεροδρόμια, βρίσκεται στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού 2018/1139 και έπρεπε να είχε πιστοποιηθεί έως τις 31/12/2017. Για τον λόγο αυτό η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) με την έναρξη λειτουργίας της το 2022 ανέλαβε άμεσα δράση για την πιστοποίηση των 10 αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και της Χίου. Συγκεκριμένα στις 29/6/2022 και με συμπληρωματικά στοιχεία στις 13/9/2023, υποβλήθηκαν από την ΥΠΑ αιτήσεις πιστοποίησης κατά ΕASA, για τα αεροδρόμια Χίου, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καρπάθου, Κυθήρων, Λήμνου, Μήλου, Σύρου, Σητείας και η διαδικασία αυτή είναι σήμερα σε πλήρη εξέλιξη. Οι έλεγχοι της Αρχής πρόκειται να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες και μάλιστα, σύμφωνα με το υφιστάμενο πλάνο, ο αερολιμένας Χίου θα επιθεωρηθεί εντός του Απριλίου».
Κατά τη δευτερολογία της, η Χριστίνα Αλεξοπούλου διευκρίνισε, ότι «τον Δεκέμβριο του 2023, η ΑΠΑ επιθεωρήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στους τομείς, μεταξύ άλλων, αεροδρομίων, αεροναυτιλίας, πτητικών προτύπων και τοποθετήθηκε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η Ελλάδα αύξησε το επίπεδο εφαρμογής των διεθνών προτύπων ασφαλείας από το 69,1% στο 74,9%, όταν παγκοσμίως ο μέσος όρος είναι 69,3%».

Latest..

Παρουσίαση πρότασης χαρακτηρισμού του Ασπρομύτικου Φασολιού Λήμνου ως προϊόν Π.Ο.Π Τρίτη 25 Ιουνίου στις 19.30 στην “Αποθήκη” στο Λιμάνι της Μύρινας

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Έκτακτο – Φωτιά στη Μόρια

ΛΕΣΒΟΣ: Φωτιά στη Μόρια, σε κοντινή απόσταση από το νεκροταφείο του χωριού, ξέσπασε πριν από λίγη ώρα, σηκώνοντας στο πόδι την Πυροσβεστική και τα εναέρια μέσα … [Read More...]

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΩΜΑ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Πραγματοποιήθηκαν χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου, με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της δράσης «Άρωμα Χίου» στο Σύνταγμα, που υλοποιεί το Επιμελητήριο Χίου για 3η συνεχή χρονιά, με … [Read More...]

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΠΕ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Αγαπημένοι μας αποφοιτήσαντες μαθητές, Έφτασε λοιπόν η αποφοίτησή σας. Κάτι που περιμένατε καιρό, μια μέρα που την είχατε ονειρευτεί πολλές φορές. Είναι μια στιγμή - … [Read More...]