Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Πάτμο-Αποκολλήθηκε από το Ρ/Κ «ΠΟΘΗΤΟΣ»

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες Τετάρτης 23 Αυγούστου , το Λιμεναρχείο Πάτμου, για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου σε ύφαλο, στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Παναγιάς Γερανού ν. Πάτμου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα, στο εν λόγω σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τα Ε/Γ-Δ/Ρ «ΕΙΡΗΝΗ» Ν. Πάτμου 14 και Α/Κ «ΚΑΤΕΙΡΗΝΗ» Ν. Πάτμου 45 συνοδεία δύτη, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.
Κατόπιν επιθεώρησης δύτη, δεν διαπιστώθηκε ρηγμάτωση, ενώ διενεργήθηκε αποκόλληση από το Ρ/Κ «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 11615, το οποίο στη συνέχεια ρυμούλκησε με ασφάλεια το Θ/Γ στον λιμένα Σκάλας ν. Πάτμου, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τ/Χ «ΚΛΕΑΝΘΗ» Σ. Πάτμου 05.
Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Latest..

Έχουν το τέλος που τους έπρεπε

ΧΙΟΣ : Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα. Έτσι το λένε στο χωριό μου και δεν αφορά μόνο τους τζογαδόρους της τσόχας. Αφορά γενικώς τους σαλταδόρους της ζωής και τους λογής-λογής … [Read More...]