ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ FIRE DRAGON: Η ΖΩΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ :
Η εκπαίδευση των υπαλλήλων πυροσβεστικής είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και την προστασία των ανθρώπων και των κτιρίων από τη φωτιά. Η πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί ότι οι πυροσβέστες είναι εξοπλισμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό, η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στον προσομοιωτή πυρκαγιάς (FIRE DRAGON) της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το τριήμερο (15-16-17 Μαρτίου 2023), στο χώρο του Δημόσιου ΚΤΕΟ. Ο προσομοιωτής πυρκαγιάς είναι ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό εργαλείο που αναπαριστά μια πραγματική κατάσταση φωτιάς και επιτρέπει στους πυροσβέστες να εξασκηθούν σε διάφορες σενάρια και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Η εκπαίδευση στο προσομοιωτή πυρκαγιάς (FIRE DRAGON) περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, όπου οι πυροσβέστες μπορούν να αντιμετωπίσουν διαφορετικούς τύπους πυρκαγιών και να εξασκήσουν τις ικανότητές τους σε περιβάλλοντα που προσομοιώνουν τις πραγματικές συνθήκες. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν τη χρήση διαφόρων εργαλείων και εξοπλισμού, όπως μάσκες αναπνοής, πυροσβεστήρες και ανιχνευτές αερίων, καθώς και τη σωστή τακτική για την αποφυγή εγκλωβισμού και την απομάκρυνση των ανθρώπων από τον κίνδυνο.

Latest..

Θετικά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ΑΝΕΚ στη συνάντηση του Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]