Προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα υπέρ της ΕΜΧ για τα ρολόγια άρδευσης

ΧΙΟΣ :

Υπέρ της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου είναι η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου σε ότι αφορά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΥΑΧ και την πολιτική της Επιχείρησης ύδρευσης για τη διακοπή νερού στα αρδευτικά ρολόγια που δεν ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Διαφωνώντας με την αυστηρή πολιτική της ΔΕΥΑΧ που πήρε αποφάσεις, επικαλούμενη την φετινή ανομβρία, για περιορισμό της χρήσης νερού για άρδευση, η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών κατέθεσε χθες ασφαλιστικά μέτρα. Σύμφωνα με το δικηγόρο και μέλος του ΔΣ της ΕΜΧ Νίκο Νύκτα οι μαστιχοπαραγωγοί ζητούν να μην εφαρμοστεί η απόφαση για «διακοπή όλων των αρδευτικών υδρομέτρων του νησιού, εκτός από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφους», αφού η μεγαλύτερη μερίδα των μαστιχοπαραγωγών δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Επίσης η ΕΜΧ θεωρεί ότι δεν καλύπτονται τα μέλη της, από την παροχή νερού μέσω κοινοτικών βρυσών για όσους έχουν νεαρά δενδρύλλια σκίνου που θέλουν πότισμα που αποφάσισε η ΔΕΥΑΧ. Όπως επισήμανε ο κ. Νύκτας, η χρήση νερού επιβάλλεται στους μαστιχοπαραγωγούς αυτή την περίοδο που ξεκινούν τις εργασίες στους μαστιχώνες.
Πιθανόν και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει απόφαση για τα καθ’ αυτά ασφαλιστικά μέτρα της ΕΜΧ, ως τότε όμως η ΔΕΥΑΧ καλείται να δίνει νερό σε όλα τα αρδευτικά ρολόγια τουλάχιστον στην νότια Χίο.

Προηγούμενο άρθροΛιποθύμησε Δημοτικός Σύμβουλος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης – Με ΙΧ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Latest..

Ανοιχτή επιστολή της Νικητάδαινας (Νίκης) Ρεϊση, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με την Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ” του Γιάννη Γαλουζή.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:      Αγαπητοί μου, φίλες και φίλοι, Η μέρα που ως συνειδητοποιημένοι πολίτες και με τις αρχές  της δημοκρατίας,θα ασκήσουμε το εκλογικό … [Read More...]