ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΧΙΟΣ :
Με πρότασή του ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης προς τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Σταύρο Μιχαηλίδη, τον Δήμαρχο Χίου, κ. Γιάννη Μαλαφή και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Βρουλή και με σκοπό της συνέχιση των παραγωγικών συναντήσεων, προτείνει την πραγματοποίηση της δεύτερης συνάντησης, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.
Όπως αναφέρει και στην σχετική επιστολή, ο κ. Μηταράκης «βασικό θέμα στην ατζέντα προτείνω να είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ύδρευση της Χίου, με στόχο να καταλήξουμε, εντός του έτους, σε αποτύπωση των απαιτούμενων επενδύσεων και πιθανών χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα διασφαλίσουν την απαραίτητη ποιότητα και ποσότητα νερού που χρειάζεται η Χίος για την επόμενη δεκαετία». Παράλληλα επισημαίνει ότι στην εν λόγω θεματική, και εφόσον κρίνεται σκόπιμο και από τους ίδιους, θα ήταν παραγωγική και η πρόσκληση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων από τον Δήμο ή/και την Περιφέρεια.
Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης, προτείνει να συζητηθεί ένα ακόμα πολύ σημαντικό θέμα, αυτό της οδικής παράκαμψης του Βροντάδου, το οποίο όπως τονίζει «θα συνεισφέρει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Βόρειας Χίου αφετέρου θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την περιοχή».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Σε συνέχεια της από 26 Ιανουαρίου παραγωγικής συνάντησής μας, προτείνω να προχωρήσουμε σε δεύτερη συνάντηση την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024.
 
Βασικό θέμα στην ατζέντα μας προτείνω να είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ύδρευση της Χίου, με στόχο να καταλήξουμε, εντός του έτους, σε αποτύπωση των απαιτούμενων επενδύσεων και πιθανών χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα διασφαλίσουν την απαραίτητη ποιότητα και ποσότητα νερού που χρειάζεται η Χίος για την επόμενη δεκαετία. Σε περίπτωση που το κρίνετε σκόπιμο, θα μπορούσαν στην εν λόγω θεματική να συμμετάσχουν και τυχόν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τον Δήμο ή/και την Περιφέρεια.
 
Επίσης προτείνω να συζητηθεί το θέμα της οδικής παράκαμψης του Βροντάδου, ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφενός θα συνεισφέρει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Βόρειας Χίου αφετέρου θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την περιοχή. Πρώτη προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί σχετική μελέτη από την οποία θα προκύψουν και τα βασικά δεδομένα και για την υλοποίηση αλλά και για τη χρηματοδότηση του κυρίως έργου.
 
Σε κάθε περίπτωση, παραμένω στη διάθεσή σας.»

Latest..

ΠΡΟΣΟΧΗ (και στην Ικαρία): Νέα περιστατικά προσπάθειας κλοπής τραπεζικών στοιχείων μέσω e-mail

ΙΚΑΡΙΑ: Δύο συνεχόμενες καταγγελίες έχουν ήδη καταγραφεί σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο οι απατεώνες ζητούν από τους … [Read More...]