Πρώτες βοήθειες και χρήση απινιδωτή έσωσαν τη ζωή μαθήτριας που έπεσε και χτύπησε στη σκάλα | Διακομιδή με ΕΚΑΒ σε κεντρικό νοσοκομείο

ΚΩΣ:

Η χρήση πρώτων βοηθειών και μάλιστα από ειδικά εκπαιδευμένο καθηγητή του σχολείου με τη βοήθεια του καθηγητή φυσικής αγωγής και με τη χρήση του αυτόματου απινιδωτή έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή 14χρονης μαθήτριας έπειτα από πτώση σε σκάλες του σχολείου σήμερα το πρωί στην Κω.
Αμέσως μετά την επιτυχή χρήση του απινιδωτή το κορίτσι διακομίστηκε στο ΓΝ-ΚΥ Κω και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία για το χτύπημα στο κεφάλι, τα αποτελέσματα της οποίας, ευτυχώς, δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό.
Στην συνέχεια όμως έπειτα από εισρόφηση γαστρικών υγρών χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να κριθεί απαραίτητη η διακομιδή του σε κεντρικό νοσοκομείο μέσω ΕΚΑΒ (το αεροδκάφος της ΠΑ έφτασε γύρω στις 18:30 στο αεροδρόμιο Ιπποκράτης).
Αξιοσημείωτη η γενική κινητοποίηση – ευαισθητοποίηση συμμαθητών και φίλων του κοριτσιού, αλλά και πολλών γονέων και εκπαιδευτικών, με τις ευχές και τις προσευχές όλων να την συνοδεύουν για γρήγορη επιστροφή και να πάνε όλα κατ ευχήν.

Latest..

7o ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Στην 7η θέση των κορυφαίων φρούτων ανά τον κόσμο βρίσκεται το Μανταρίνι Χίου σύμφωνα με διαγωνισμό του Τasteatlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ροδάκινο Νάουσας. Αναλυτικά … [Read More...]