Πρώτη συνάντηση αιρετών- ποια θέματα έθεσαν οι “4” (video)

ΧΙΟΣ :

Με στόχο να υπάρξει συνεργασία έτσι ώστε να προχωρήσουν σημαντικά για τη Χίο έργα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου στις 2.00 μ.μ., η 1η Συνάντηση των 4 αιρετών της Χίου.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές του νομού Νότης Μηταράκης (ΝΔ) που είχε κάνει και την σχετική πρόταση, Σταύρος Μιχαηλίδης (ΠΑΣΟΚ), Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής και Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής συναντήθηκαν στο Δημαρχιακό γραφείο.
Στις δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης και οι 4 τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας αναγνωρίζοντας τον θεσμικό ρόλο του καθενός και τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει κοινό δελτίο τύπου. Μάλιστα ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής που δήλωσε πρόθυμος να πραγματοποιούνται στο Δημαρχιακό Μέγαρο οι συναντήσεις δήλωσε πως θα προτείνει σε όλους να είναι ανοιχτές στους δημοσιογράφους οι συναντήσεις (μηνιαίες ή διμηνιαίες), ακόμα και να μεταδίδονται από τη σελίδα του Δήμου.
Σε ότι αφορά την ατζέντα που είχε ο καθένας για την πρώτη συνάντηση, κατά σειρά με την οποία έκαναν μια σύντομη δήλωση τόνισαν:
ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής τόνισε ότι τα θέματα όπως αυτά του νερού θα μπουν πρώτα στην ατζέντα των συζητήσεων, σημειώνοντας ως ιδιαίτερα σημαντικό να είναι όλοι με ‘ανοιχτά χαρτιά” και να γνρίζει και ο κόσμος τις θέσεις τους.
Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι πρέπει να επικεντρωθούν σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος να είναι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και τι μπορεί να γίνει σήμερα και ο δεύτερος πυλώνας να είναι τα θέματα που υπάρχουν συναρμοδιότητες, λέγοντας ότι είναι «παράδειγμα επιτυχούς διαδικασίας» το μνημόνιο συνεργασίας για το έργο του αεροδρομίου.
Ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι το θέμα του αεροδρομίου είναι κυρίαρχο θέμα και ακολουθεί η επίλυση ου προβλήματος με το νερό, τα θέματα της υγείας και των λιμενικών υποδομών.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μιχαηλίδης ρωτήθηκε και τι θα πράξει ο ίδιος στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπου σημείωσε ότι θα περιμένει την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για να τοποθετηθεί.
Ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής χαρακτηρίζοντας σημαντική τη συνεργασία, τόνισε ότι υψηλά στην ατζέντα είναι τα θέματα της υγείας που αφορούν τους πολίτες και στα τρία νησιά του νομού (Χίο, Οινούσσες και Ψαρά).
Το κοινό δελτίο τύπου
Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε ένα σύντομο δελτίο τύπου που προώθησε ο Δήμος Χίου και αναφέρει τα εξής:
«Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των αιρετών του νησιού μας, στην οποία διευκρινίστηκαν αρχικά διαδικαστικά ζητήματα για τον τρόπο που θα λαμβάνουν χώρα οι τακτικές συναντήσεις, για τα θέματα που απασχολούν τη Χίο.
Στη σημερινή συνάντηση αναφέρθηκαν στο αεροδρόμιο, στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι, στο χωροταξικό, στην υγεία και στο θέμα του νερού».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη δισυπόστατη εκκλησία (Αγίας Παρασκευής-Αγίου Στυλιανού) στο αλσύλλιο του περιφερειακού Πόθιας Καλύμνου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, άνοδος στις χαμηλόβαθμες – Αύξηση βάσεων στο 38% των τμημάτων και πτώση στο 62%

ΛΕΣΒΟΣ: Άνοδο στο 38% των τμημάτων κατεγράφη με βάση τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, … [Read More...]