ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΙΟΣ : Σε μια πρωτοφανής δήλωση προχώρησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιάννης Μαλαφής, που όμοιά της ή έστω παρόμοια δε θυμόμαστε να έχει διατυπώσει Δήμαρχος στη Χίο. Ο Γιάννης Μαλαφή στην προσπάθεια του να υπεραμυνθεί της συνέχισης της πολιτικής των απευθείας αναθέσεων είπε ότι εμείς δίνουμε αναθέσεις σε αυτούς που δεν έπαιρναν, επαναφέροντας την παλιά πολιτική συζήτηση σχετικά «με τα δικά μας παιδιά».

Ο Γιάννης Μαλαφής παράλληλα παραδέχτηκε ότι «αναθέσεις κάνουμε αλλά δεν κλέβουμε», επαναφέροντας, επίσης, το αιώνιο ερώτημα της πολιτικής: «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;».

Ωστόσο εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μαλαφής στην προεκλογική περίοδο μιλούσε για διαφάνεια στον Δήμο Χίου, σε αντιδιαστολή με την πολιτική των αναθέσεων που έκανε τότε η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα των αναθέσεων προκαλεί μεγάλες εντάσεις και εξαιτίας αυτής της πολιτικής βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα τόσο η Δημοτική Αρχή Βουρνού όσο και η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, που αμφότερες ηττήθηκαν και ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η πολιτική των αναθέσεων. Το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερη διάσταση για τη δημοτική αρχή Μαλαφή, που προεκλογικά υποσχέθηκε διαφάνεια, ενώ τώρα οι πολίτες βλέπουν συνέχιση της πολιτικής αυτής που είναι μεν νόμιμη, ωστόσο προσκρούει στην αρχή της ηθικής στην πολιτική. Επιπρόσθετα η πολιτική των αναθέσεων στοιχίζει στους δήμους, καθώς έχει αποδειχτεί ότι η έλλειψη διαγωνιστικής διαδικασίας φέρνει πιο ακριβές τιμές σε πολλές περιπτώσεις.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μετά το 53′:

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]